Μπαρτσελόνα – Παρί Σ.Ζ. 1-4: Φονική τριπλέτα την έστειλε ημιτελικά με επική ανατροπή!

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, είχε χάσει το πρώτο ματς με 3-2, αλλά θριάμβευσε στο «Μοντζουίκ» και έγινε η πρώτη από τη Γαλλία που προκρίνεται σε νοκ – άουτ φάση Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από ήττα στο πρώτο ματς στο γήπεδό της!

Οι Μπαρκολά (1 ασίστ, 1 κερδισμένη κόκκινη), Εμπαπέ (2 γκολ) και Ντεμπελέ (1 γκολ, 1 κερδισμένο πέναλτι), διέλυσαν τα σχέδια των γηπεδούχων, οι Βιτίνια (1 γκολ) και Μαρκίνιος ήταν

«αυτοκρατορικοί» στους ρόλους τους.

Οι Καταλανοί, έχασαν έτσι άλλον έναν στόχο, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να προηγούνται με δύο γκολ στο συνολικό σκορ, όταν ο Αραούχο άνοιξε το σκορ νωρίς. Η αποβολή του Αραούχο αποδείχτηκε καταστροφική για την ομάδα του Τσάβι, που πλέον τα παίζει όλα για όλα στο προσεχές el clasico, ώστε η σεζόν της να παραμείνει έστω «ζωντανή».

Η Παρί ξεκίνησε το ματς πιέζοντας, αλλά η Μπαρτσελόνα σκόραρε στην πρώτη της ευκαιρία, στο 12ο λεπτό, όταν ο Γιαμάλ με υπέροχη προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στη μικρή περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραφίνια, για να γίνει ο νεότερος παίκτης με ασίστ σε αγώνα νοκ-άουτ Τσάμπιονς Λιγκ (16 ετών, 278 ημερών).

Ο Λεβαντόφσκι αστόχησε στη συνέχεια για το 2-0, όμως η Παρί γινόταν όλο πιο επικίνδυνη, ειδικά από αριστερά με τον Μπαρκολά, κάτι που οι Καταλανοί έμελλε να πληρώσουν ακριβά. Στο 29′, ο Γάλλος ξέφυγε και έβγαινε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, ο Αραούχο τον έκοψε με φάουλ εκτός περιοχής και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη.

Έτσι, ο Τσάβι αφ’ ενός μεν αναγκάστηκε να θυσιάσει τον Γιαμάλ για να καλύψει το κενό στην άμυνα, αφ’ ετέρου τα προβλήματα με τον Μπαρκολά συνεχίστηκαν, καθώς στο 40′, με ωραία σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Ντεμπελέ, που έκανε το 1-1, σκοράροντας ξανά απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του, μετά το γκολ στο πρώτο παιχνίδι.

Στο β’, η Παρί βγήκε ακόμα πιο αποφασισμένη και στο 54′ πήρε προβάδισμα, με ωραίο σουτ του Βιτίνια εκτός περιοχής, που διαμόρφωσε το 1-2 και έφερε ισορροπία στο συνολικό σκορ.

Ο Γκουντογκάν θα μπορούσε να ισοφαρίσει αμέσως μετά, αλλά βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού σε καλό σουτ, ενώ ο αγανακτισμένος Τσάβι, πήρε κι αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 56′, για τις αντιδράσεις του στον πάγκο.

Το μόνο που έμενε για τους Παριζιάνους, ήταν η χαριστική βολή και ήρθε σε…διπλή δόση από τον Εμπαπέ: στο 61′, σκόραρε από τη «βούλα» για το 1-3, μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ντεμπελέ από τον Κανσέλο, για το πέμπτο του γκολ απέναντι στους Καταλανούς στη διοργάνωση.

Ακολούθησε και έκτο, με τον σούπερ σταρ της Παρί να κάνει το 1-4 στο 89′, όταν μετά από διπλή επέμβαση του Τερ Στέγκεν στην πρώτη του προσπάθεια αλλά και στη δεύτερη του Ασένσιο, η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του και αυτή τη φορά δεν συγχώρεσε. Ο Εμπαπέ, έφτασε έτσι τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, για τρίτη φορά σε τέσσερις σεζόν!

Και φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο…

Mπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο (82′ Ζ. Φέλιξ) – Πέδρι (61′ Τόρες), Γκουντογκάν, Ντε Γιονγκ (82′ Φερμίν) – Γιαμάλ (34′ Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια.
Παρί Σ.Ζ. (Λ. Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ, Μέντες – Ζαΐρ-Εμερί (80′ Ουγκάρτε), Ρουίθ (77′ Ασένσιο), Βιτίνια – Ντεμπελέ (80′ Κολό Μουανί), Εμπαπέ, Μπαρκολά (77′ Λι).

Keywords
Τυχαία Θέματα