Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 74-70: Άντεξε και το πήρε! (highlights)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της Βαλένθια με 74-70 κα πανηγύρισε μια νίκη που, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, φάνηκε να την θέλει παραπάνω από την αντίπαλό της. Ένα ματς που ξεχώρισε περισσότερο για το πάθος και την ένταση παρά για το άρτιο μπασκετικό θέαμα που -δεδομένα- μπορούν να προσφέρουν.

Στο 7-2 ανεβαίνουν οι “μπλαουγκράνα”, που εξιλεώθηκαν για τη πολύ κακή εμφάνιση 2 μέρες πριν στη χώρα των Βάσκων. Στο 5-4 έπεσε η Βαλένθια, που πάλεψε μέχρι τέλους αλλά δε τα

κατάφερε και δέχτηκε τη τρίτη συνεχόμενη ήττα της στη Euroleague.

Την επόμενη εβδομάδα στη 10η αγωνιστική της Euroleague, η Μπαρτσελόνα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι να αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (23/11, 21.05), ενώ η Βαλένθια θα έρθει στην Αθήνα για το συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό (23/11, 21.15).

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να δέχονται αμφόρτερες από μια τεχνική ποινή. Αυτό χάλασε κάπως το ρυθμό του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα να συνέρχεται πρώτη και να παίρνει διαφορά ασφαλείας. Με σερί 11-2 οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στους 11 πόντους τη διαφορά (24-13) με το 1ο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 25-16.


Στη δεύτερη περίοδο η Βαλένθια θα μπει καλύτερα και θα μειώσει στους 3 μετά από 2 λεπτά (25-22). Το ματς συνολικά δεν διεκδικεί πολλές δάφνες ποιότητας, με πολλές διακοπές και άστοχα σουτ εκατέρωθεν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο μισό του αγώνα η Μπαρτσελόνα είχε 1/14 τρίποντα και η Βαλένθια 2/10. Πάντως, το 37-33 σαν σκορ ημιχρόνου έδινε βάσιμες ελπίδες για ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Η Βαλένθια ξεκίνησε με 2 καλάθια και φάουλ, χωρίς όμως να βάλει τις βολές. Εκεί ο Τζαμπάρι Πάρκερ έβαλε το δεύτερο τρίποντο της Μπαρτσελόνα στο ματς για να της δώσει μια ψυχολογική ώθηση. Οι Καταλανοί θα βγάλουν κάποιες καλές άμυνες για να πάρουν διαφορά 5 πόντων (45-40), μέχρι να βάλει μεγάλο τρίποντο ο Ίγκλις στο τέλος της επίθεσης. Το ματς είχε γίνει πραγματική σκυλομαχία, με το πάθος και την ένταση να κυριαρχούν και το αποτελεσματικό μπάσκετ να περνά σε δεύτερη μοίρα. Η περίοδος θα λήξει με 54-52 χάρη σε ένα τρελό σουτ του Κλαβέρ.

Το τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο ακολούθησε το μοτίβο του υπόλοιπου αγώνα. Οι 2 ομάδες ήταν πολύ άστοχες , το μπάσκετ που έπαιζαν άναρχο αλλά υπήρχε πλεόνασμα πάθους και θέλησης για ένα θετικό αποτέλεσμα. Με αυτά τα δεδομένα οι δύο μονομάχοι πήγαιναν πόντο-πόντο και φτάσαμε στο 62-60 με 4.30 λεπτά να απομένουν. Στην επόμενη φάση, όμως, η Βαλένθια θα χάσει τον Γιόβιτς με τραυματισμό. Θα αστοχήσει στην επίθεσή της και ο Αμπρίνες θα βάλει μεγάλο τρίποντο για να κάνει το 65-60. Θα ακολουθήσει άλλο ένα σουτ από την περιφέρεια από τον Κάλινιτς για το 68-60. Ο Τζόουνς θα δώσει το φιλί της ζωής για τη Βαλένθια για το 68-63 κι ο Λόπεζ Αροστέγκι θα βάλει 2/2 βολές για το 68-65. Ο Βέσελι θα βάλει δίποντο για το 70-65, με τον Οτζελέγε να βάζει 3/3 βολές για να μειώσει στους 2 (70-68). Στην επόμενη φάση θα γίνει φάουλ στον Άμπρίνες, με τον Ισπανό να είναι ψύχραιμος για να κάνει το 72-68. Ο Τζόουνς δε θα αφήσει το δράμα να τελειώσει και με παλικαρίσιο καλάθι θα κάνει το 72-70. Επόμενη φάση, φάουλ στον Λαπροβίτολα με 7,8’’ να απομένουν. Ο Αργεντινός θα τις βάλει για το 74-70, η Βαλένθια θα κάνει λάθος και η Μπαρτσελόνα θα πανηγυρίσει μια πολύ αγχωτική νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα