Μπαρτσελόνα: Κίνδυνος υποβιβασμού λόγω της πληρωμής του Νεγκρέιρα

Αν αποδειχτεί, πως τα χρήματα αυτά αφορούσαν εύνοια της καταλανικής ομάδας από το πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας του ισπανικού πρωταθλήματος, τότε οι «μπλαουγκράνα» κινδυνεύουν ακόμα και με υποβιβασμό. Ο πρώην διαιτητής είχε εισπράξει μέσω της εταιρίες που είχε ιδρύσει το 1995, 1,4 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, αφορούσαν τις συμβουλές που έδωσε στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, για τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στους Ισπανούς διαιτητές. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε του ζητήθηκε κάποια διαιτητική εύνοια

από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Η εφημερίδα «El Pais» αναφέρει πως ο Νεγκρέιρα έστελνε στους Καταλανούς ακόμα και DVD με όλα τα στοιχεία του διαιτητή που είχε οριστεί για τους αγώνες της πρώτης και της δεύτερης ομάδας. Από την πλευρά της, η εφημερίδα «As» αναφέρει τα πέναλτι και τις κόκκινες κάρτες στα ματς της Μπαρτσελόνα από τη σεζόν 2003-2004 έως τη σεζόν 2017-2018 και αυτά είναι 125 πέναλτι υπέρ και 57 κατά και 104 κόκκινες σε αντιπάλους και 61 σε παίκτες των «μπλαουγκράνα». Η διοίκηση Μπαρτομέου είχε καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό σε τρεις δόσεις, με τον Νεγκρέιρα να μη δίνει απόδειξη για την παροχή υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιου τύπου πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα τώρα που η Μπαρτσελόνα πηγαίνει καλά. Δεν είναι σύμπτωση. Δεδομένων των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν, πρέπει να αναφερθεί ότι η Μπαρτσελόνα στο παρελθόν προσέλαβε εξωτερικούς συμβούλους για τεχνικές αναφορές σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών στην Ισπανία. Επιπροσθέτως, οι ίδιοι σύμβουλοι παρείχαν συμβουλές για τη διαιτησία, κάτι απολύτως φυσιολογικό σε μεγάλους συλλόγους. Μάλιστα, σήμερα έχουμε ενσωματώσει στο οργανόγραμμά μας αυτήν την υπηρεσία, που ανήκει στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα