Μπαρτζώκας: «Κακή παρένθεση η ήττα στο ντέρμπι»

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη και στο επικείμενο ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Μπαρτζώκας δήλωσε πως το συγκεκριμένο ματς δεν έχει καμία σχέση με τα περσινά ματς των δυο ομάδων για τα play off, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως και οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα πρέπει να βρουν λύσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους».

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας

δήλωσε για την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Δεν αισθανόμαστε καλά όταν χάνουμε. Πάντα στον Ολυμπιακό, η νίκη είναι το ζητούμενο. Αλλά το πρόγραμμά μας είναι αυτό που είναι. Έχουμε αμέσως μετά υποχρεώσεις δύσκολες και σημαντικές. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη Φενέρμπαχτσε: «Είναι μια ομάδα, που είναι πασιφανές, πως έχει ταλέντο και ποιότητα. Και οπωσδήποτε έχει και καλό ρεκόρ στην Euroleague, μέχρι τώρα. Είναι προφανές, πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε. Πολύ καλύτερα τουλάχιστον από ότι προχθές».

Σχετικά με τα περσινά ματς των δυο ομάδων για τα play off: «Νομίζω πως δεν έχει καμία σχέση. Μιλάμε για διαφορετικές ομάδες. Διαφορετική περίοδος, διαφορετική φόρμα των παικτών. Δεν έχει καμία σχέση το τι έγινε πέρυσι με φέτος. Πάντα είναι απαιτητικό το παιχνίδι εκεί πέρα. Δύσκολη ατμόσφαιρα. Αλλά πάντα το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει. Αν παίξεις καλά, θα κερδίσεις».

Επίσης, ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη: «Όλα αυτά τα μικρά σημαντικά πράγματα, που είναι απαραίτητα, για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Τα ριμπάουντ, να προστατεύσεις την μπάλα, να μην κάνεις λάθη, να έχεις καλές επιλογές, να παίξεις ομαδικό παιχνίδι, να είσαι σκληρός, να πάρεις τις 50-50 μπάλες. Όλα αυτά τα πράγματα, που στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικά και τελικά πολλές φορές παίζει ρόλο και η συγκυρία. Μια απόφαση αν το παιχνίδι είναι κλειστό. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά παίζουμε όλο και καλύτερα. Ήταν μια παρένθεση το προχθεσινό παιχνίδι, γιατί είχε πολλά πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε μέσα και έξω από την ομάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή, το προηγούμενο παιχνίδι στην Euroleague ήταν με την Εφές, που είχαμε μια καλή εμφάνιση. Βλέπετε και τα αποτελέσματα, χθες η Μακάμι κέρδισε στο Μιλάνο. Δεν υπάρχει σταθερότητα, για το τι να περιμένει από κάθε ομάδα. Και είναι φυσιολογικό, λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, λόγω των πολλών τραυματιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, λόγω του προγράμματος που είναι πολύ βαρύ. Έτσι δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αυτό που έχει να κάνεις είναι να δουλεύεις κάθε μέρα και να βελτιώνεσαι».

Τέλος, μίλησε και για τη «μάχη» των ψηλών στη συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Επειδή έβαλε δυο σουτ ο Μήτογλου, δε σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός θα θεωρήσει ότι έχει πρόβλημα που έχει τους Φαλ και Μιλουτίνοφ. Σαφώς διαμορφώνει μια κατάσταση, ένας ψηλός που σουτάρει από έξω. Άλλωστε αυτό γίνεται και στο ΝΒΑ. Όμως εμείς έχουμε τις δικές μας δυνατότητες και αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν εμάς μέσα στο καλάθι. Οπότε θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα