Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69: “Ερυθρόλευκο” μπλακ άουτ (highlights)

Οι Πειραιώτες με 17 λάθη και χωρίς να πάρουν τίποτα από κομβικούς παίκτες όπως οι Γουόκαπ (3π., 3 λάθη) και Πίτερς (2 π.) δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί και μοιραία ηττήθηκαν ξανά από τους Βάσκους, χάνοντας και το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Πάλεψαν οι Κάνααν (19π.), Πετρούσεφ (14π.) και Μιλουτίνοφ (12π., 14ρ.), όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που υποχώρησε στο 11-10. Τη μεγαλύτερη ζημιά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα έκαναν οι Χάουαρντ (21π.), Μονέκε (13π., 7ρ.) και Κότσαρ (8π., 9ρ., 5 κλ.).

Αρκετά νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού

στη Βιτόρια. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν χωρίς ενέργεια και βρέθηκαν από το ξεκίνημα να κυνηγούν στο σκορ (11-6). Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που βρήκαν μία αξιόπιστη λύση στην επίθεση και τρόπο να ξεκλειδώσουν την ισπανική άμυνα. Ο Κάνααν ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και έδειξε «ζεστός» από το ξεκίνημα, αφού ήταν αλάνθαστος πίσω από τα 6.75μ με 4/4 τρίποντα. Κάπως έτσι και σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη του άμυνα, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 14-9 σε 14-17 στο φινάλε του δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε σχήμα με Πετρούσεφ – Μιλουτίνοφ και δικαιώθηκε, αφού οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ μέσα από τη ρακέτα και αποσπάστηκαν με διαφορά επτά πόντων (14-21). Ακολούθησε ένα «νεκρό» τρίλεπτο για τον Ολυμπιακό, στο οποίο η Μπασκόνια βρήκε την ευκαιρία να ανατρέψει την κατάσταση. Απάντησε με σερί 11-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μάρκους Χάουαρντ και πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (25-21) 5:23 πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Μάλιστα, η διαφορά για τους Βάσκους έφτασε ακόμη και τους 7 πόντους (31-24), μέχρι τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια αντίδρασης. Αφού περιόρισαν τη δράση των γηπεδούχων, Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ τράβηξαν το… κουπί στην επίθεση και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά (31-32), προτού ο Κότσαρ γράψει το 33-32 του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πειραιώτες, αφού ο ούτως ή άλλως εκτός ρυθμού Γουόκαπ, χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να στερηθεί ένα από τα σημαντικότερα «όπλα» του. Ο Κάνααν εξακολουθούσε να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα της Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (43-40), όμως δεν είχε διάρκεια. Το επιθετικό πρόβλημα παρέμενε άλυτο και οι Βάσκοι με ένα ακόμη σερί έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (51-40). Κάνααν και Γουίλιαμς-Γκος πέτυχαν πέντε αναπάντητους πόντους, όμως η Μπασκόνια είχε βρει για τα καλά ρυθμό στην επίθεση, κάτι που δεν μπορούσε να ανακόψουν οι Πειραιώτες, με αποτέλεσμα το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρει στο -10 (59-49).

Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 14 πόντους (63-49) στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί εσπευσμένα time out. Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια αντίδρασης και με δύο απανωτά καλάθια του Φαλ μείωσε σε 63-53, όμως η απάντηση της Μπασκόνια ήταν ακαριαία. Σερί 7-0 και η διαφορά στους 17 πόντους, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα βουνό μπροστά τους. Ακόμη και τότε, όμως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πέταξαν λευκή πετσέτα. Με μπροστάρηδες τους Γουίλιαμς – Γκος και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 9 (73-64), όμως στην πραγματικότητα δεν έβαλε ποτέ πίεση στον αντίπαλο. Η Μπασκόνια είχε ξανά απάντηση και έφτασε δίκαια στη νίκη με το τελικό 80-69, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη 10η φετινή τους ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-32, 59-49, 80-69.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπασκόνια – Ολυμπιακός 80-69, “Ερυθρόλευκο”,baskonia – olybiakos 80-69, “erythrolefko”