Μπάτσι: «Δύο υπέροχα χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Το μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ Κριστιάνο Μπάτσι, μίλησε στον ιταλικό Τύπο για την ζωή του στην Ελλάδα, την κατάκτηση του νταμπλ και την προοπτική συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ιταλός, έδωσε συγκεκριμένα συνέντευξη στην Voce Apuana της Τοσκάνης, περιοχή από την οποία κατάγεται.

Αναλυτικά:

Για τις δύο τελευταίες σεζόν: «Ήταν
δύο υπέροχα χρόνια. Την προηγούμενη σεζόν κατακτήσαμε το Κύπελλο και χάσαμε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, επειδή μας αφαίρεσαν βαθμούς. Σε αυτή τη σεζόν κάναμε το νταμπλ, καλύτερα δεν θα μπορούσε να πάει».

Για τα ρεκόρ του ΠΑΟΚ: «Αλήθεια. Το πρωτάθλημα το πήραμε αήττητοι και με 4 ισοπαλίες, είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που κέρδισε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσει ποτέ, και επιπλέον κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών στην Ελλάδα».

Για την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη: «Στην πόλη υπάρχει ένας απερίγραπτος ενθουσιασμός. Τόσο πριν όσο και μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος έγινε ένα τρελό πάρτι, πραγματικά όμορφο. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, σε αντιμετωπίζουν σαν Θεό, αλλά λάβετε υπ' όψιν ότι όταν τα πράγματα πάνε στραβά, γίνεται το αντίθετο από την αρνητική πλευρά».

Για τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε δύο βοηθοί, εγώ και ο Ντιέγκο Λόνγκο, οι οποίοι φροντίζουν τα πράγματα που ο προπονητής δεν φροντίζει. Συχνά χωρίζουμε την ομάδα μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής/ επίθεσης. Είμαι τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με ένα τιμ που ήταν μαζί για περίπου δεκαπέντε χρόνια, είμαι νέος, είναι η πρώτη μου εμπειρία ως βοηθός προπονητή».

Για το πώς πήγε στον ΠΑΟΚ: «Χάρη στον γυμναστή που είχε συνεργαστεί μαζί μου στην Εντέλα, όπου ήμουν προπονητής στο παρελθόν. Στη συνέχεια πήγα στην Πορτογαλία και την Ολιανένσε, όπου ήμουν πρώτος προπονητής. Αυτός είχε πάντα σχέσεις με με τον Λουτσέσκου, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν δούλευε, επειδή ο Λουτσέσκου ήταν στην Εθνική Ρουμανίας και δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Έτσι, όταν ο Λουτσέσκου πήγε στον ΠΑΟΚ εγώ εντάχθηκα στο τιμ. Η εμπειρία στην Πορτογαλία ήταν σημαντική από πολλές απόψεις. Επίσης, έμαθα πορτογαλικά. Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι μη κοινοτικοί είναι Βραζιλιάνοι, μιλώ καλά τη γλώσσα τους και αυτό με βοηθά πολύ στην επικοινωνία μαζί τους».

Για το αν νιώθει την ανάγκη να ξαναδουλέψει ως πρώτος προπονητής: «Φυσικά αισθάνομαι τη νοσταλγία του να είσαι προπονητής, αλλά πρέπει επίσης να δεις τι προσφέρει η εναλλακτική λύση. Εδώ στον ΠΑΟΚ είμαι βοηθός αλλά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι πραγματικό ποδόσφαιρο, μαθαίνω πολλά και σε υψηλό επίπεδό και όλα είναι εντάξει έτσι».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο διαιρεμένο σε σχέση με την Ιταλία, υπάρχουν 3 μεγάλες ομάδες: ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στην Αθήνα. Οι άλλοι είναι ένα βήμα πιο κάτω, ακόμα και ο Παναθηναϊκός, και δεν υπάρχουν μεσαίες ομάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι κερδίζεις πάντα εύκολα, επειδή υπάρχουν πραγματικά δύσκολες έδρες. Μακριά από το σπίτι είναι πάντα περίπλοκο, όλα ''παίζουν'', υπάρχει απίστευτη πίεση από τους γηπεδούχους οπαδούς. Αρκεί να δει κανείς ότι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν για λόγους δημόσιας τάξης. Όπως και στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, ουσιαστικά παίξαμε πίσω από κλειστές πόρτες και στην έδρα τους, αφού ο τελικός γίνεται πάντα στην Αθήνα. Πέρυσι κόντρα στην ΑΕΚ κατάφεραμε να παίξουμε με κόσμο αλλά φέτος, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπήρξε μεγάλη διάθεση εκδίκησης από τους οπαδούς της ΑΕΚ και γι 'αυτό αποφάσισαν έτσι. Αυτό μπορεί να σας κάνει να καταλάβετε πόσο καυτά είναι τα γήπεδα».

Για τα ματς με την Τσέλσι του Σάρι: «Το να παίζεις στο Στάμφορντ Μπριτζ είναι όμορφο αλλά, δυστυχώς, μετά από μόλις 3 λεπτά είχαμε μια αποβολή έπρεπε να ανέβουμε ένα βουνό. Τελικά έληξε 4-0».

Για την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν πηγαίνουμε απευθείας στο Champions League. Πρέπει ακόμα να περάσουμε από τις προκριματικές φάσεις, αλλά ως ''ισχυροι''. Θα έχουμε μια πολύ προσιτή κλήρωση και η τελευταία προκριματική φάση μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με τη Ντιναμό Ζάγκρεμ ή την Ρέιντζερς, που είναι ένα βήμα κάτω από μας αλλά παραμένουν καλές ομάδες».

Για το αν το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση: «Ναι, και τον τελευταίο μήνα χάσαμε τους πιο δυνατούς παίκτες, αμφότερους λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Τον Μαουρίσιο, Βραζιλιάνο μέσο υψηλής ποιότητας και τον Βιεϊρίνια, τον αρχηγό μας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία».

Για το ποδόσφαιρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του: «Παρακολουθώ το ποδόσφαιρο της περιοχής μας, ο Σίλβιο Μπαλντίνι ήταν ο πρώτος μου προπονητής στο Βιαρέτζιο και πάντα τον ακολουθώ. Η Καραρέζε αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από την Πίζα, αλλά έκανε μια υπέροχη σεζόν ούτως ή άλλως. Με τον Αουρέλιο Αντρεατσόλι μιλάμε συχνά και αυτός ήταν προπονητής μου. Όσο για την Μασέζε, την ομάδα της πόλης μου, λυπάμαι που υποβιβάστηκε. Στο παρελθόν ήρθα σε επαφή με τον Tούρμπα (σ.σ.: πρόεδρος της ομάδας), αλλά δεν τα βρήκαμε ποτέ. Ελπίζω, ωστόσο, ότι συντομα θα επιστρέψει στις κατηγορίες που της αξίζει».
Keywords
Τυχαία Θέματα