Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: “Αυτοχειρία” σε… δικό του ματς (videos)

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με σκόρερ τους Μασούρα (16′) και Ποντένσε (57′). Μείωσε ο Τζάκοβατς στο 73′ για τους Σέρβους, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ντόη στο 71′ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ο Πάντοβιτς στο 90+1!

Πως ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός

ξεκινήσε με τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολπόστ, στην άμυνα βρέθηκαν οι Κίνι, Ρέτσος, Ντόη και Ροντινέι, ως αμυντικά χαφ παρατάχθηκαν οι Καμαρά και Αλεξανδρόπουλος, μεσοεπιθετικά πήραν θέσεις οι Ποντένσε, Φορτούνης και Μασούρας, ενώ στην κορυφή έδρασε ο Ελ Κααμπί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novasports (@novasportsgr)

Ο Φορτούνης κινητήρια δύναμη

Ο Κώστας Φορτούνης πήρε πρωτοβουλίες απ’ το ξεκίνημα και στο 11′ έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. O αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μια εξαιρετική προσποίηση έξω απ’ την περιοχή και αφού κινήθηκε για 1-2 μέτρα παράλληλα με αυτή σούταρε δυνατά, αλλά ο Κάλουσιτς έδιωξε με αυτοθυσία!

Χάθηκε η μπάλα από Φορτούνη-Ποντένσε, την εμφάνισε ο Μασούρας στα δίκτυα!

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο πρώτο πολυπόθητο γκολ στο 11 λεπτό. Ο Φορτούνης με μια εκπληκτική διαγώνια μπαλιά, βρήκε τον Ποντένσε από δεξιά στον κενό χώρο. Ο Πορτογάλος κατέβασε την μπάλα και σέντραρε ιδανικά για τον Μασούρα, ο οποίος με κεφαλιά σημείωσε το 0-1!

Η απάντηση της Μπάτσκα Τόπολα ήρθε στο 31′. Ο Γιοβάνοβιτς έφυγε με χώρο από δεξιά και πάσαρε παράλληλα στον αφύλακτο Ρακόνιατς. Ο Ρέτσος βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε για να χαλάσει τη φόρα του Σέρβου φορ, ο οποίος σούταρε δυνατά και άστοχα, πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 39′ μετά από ζυγισμένο σουτ του Πέτροβιτς έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κατέληξε με δύναμη στον πορτιέρε του Ολυμπιακού.

Απολογισμός α’ ημιχρόνου

Φορτούνης
4/4 ντρίμπλες
7/7 μονομαχίες

Μασούρας
10/11 πάσες
1 γκολ

Έσε
31/35 πάσες
3/3 μονομαχίες

Ποντένσε
2/2 μακρινές μπαλιές
1 ασίστ#Olympiacos #Olympiacosfc pic.twitter.com/vczQEwP050

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) October 5, 2023 Τα έκανε όλα ο Ποντένσε!

Ο Πορτογάλος σταρ του Ολυμπιακού βάλθηκε να τελειώσει μόνος του στο ματς, όντας ο πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 56′ ο Πορτογάλος μοίρασε πολύ όμορφα απ’ τον άξονα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε, αλλά η άμυνα της Μπάτσκα Τόπολα έδιωξε σε κόρνερ! Στη συνέχεια της φάσης ήρθε το γκολ για τον “Superman” του Ολυμπιακού. Ο Ποντένσε συνάντησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δεξιά και αφού ελίχθηκε έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ίλιτς!

ο @daniel_podence αποχώρησε φτάνοντας -μετά από 6 ματς σε όλες τις διοργανώσεις- σε 4 γκολ και 3 ασίστ.#Olympiacos #olympiacosfc #podence pic.twitter.com/iaoFUBKvWn

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) October 5, 2023 Οι αλλαγές τον αποσυντόνισαν

Μετά το γκολ του Ποντένσε, ο Μαρτίνεθ επέλεξε να αποσύρει τους Ποντένσε και Μασούρα στο 63′, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να πιεστούν μετά το γκολ της Μπάτσκα στο ίδιο λεπτό. Μετά από κακή ανασταλτική λειτουργία για τον Ολυμπιακό, ο Γιοβάνοβιτς γύρισε την μπάλα στον Τζάκοβατς ο οποίος πλάσαρε για το 1-2.

Σαν να μην έφτανε το γκολ των Σέρβων, ήρθε και η κόκκινη κάρτα στον Ντόη. Ο νεαρός στόπερ είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 73′, μετά απο μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως ο παίκτης της Μπάτσκα θα συνέχιζε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη, αν και ο Ρέτσος ήταν ακριβώς δίπλα.

Ο Μαρτίνεθ στο επόμενο λεπτό προχώρησε σε αλλαγή τακτικής με τους Φορτούνη και Ελ Κααμπί να δίνουν τις θέσεις τους σε Αλεξανδρόπουλο και Πορόζο. Στην εκπνοή ο Στόγιτς βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Πάντοβιτς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και εκείνος από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη για το τελικό 2-2.

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς, Τσκβέτοβιτς, Κόλουσιτς, Άντονιτς (79’ Πάντοβιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν (88’ Μιρτσέφσκι), Στάνιτς (79’ Βούλιτς), Στόιτς, Ντάκοβατς, Ρακόνιατς (92’ Βλαλούκιν), Γιοβάνοβιτς (88’ Σος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Εσε, Καμαρά, Ποντένσε (63’ Σολμπάκεν), Φορτούνης (74’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (63’ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (74’ Πορόζο).

Keywords
Τυχαία Θέματα