Μπενζεμά: Οι δέκα καλύτερες στιγμές του με τη Ρεάλ! (vids)

Δεκατέσσερις σεζόν, τρόπαια, 647 συμμετοχές, 353 γκολ. Ο Καρίμ Μπενζεμά πήγε στη Μαδρίτη το 2009 ως ένας πολλά υποσχόμενος 21χρονος στράικερ, για να αποχωρήσει ως θρύλος. Έχοντας κατά καιρούς δίπλα του πιο «λαμπερούς» και προβεβλημένους συμπαίκτες, ο Μπενζεμά κατάφερνε πάντα να στέκεται δίπλα τους ως ίσος προς ίσους, για να γίνει ένας από τους πιο βασικούς πρωταγωνιστές σε μία από τις «χρυσές» εποχές της «βασίλισσας».

Οι μεγάλες στιγμές που πρόσφερε στους φίλους της ομάδας του ήταν αμέτρητες

αυτές τις 14 σεζόν. Για διάφορους όμως λόγους, ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

To πιο γρήγορο γκολ σε El Clasico

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2011, η Ρεάλ υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα και ο Μπενζεμά χρειάστηκε μόλις 25” για να ανοίξει το σκορ υπέρ των γηπεδούχων. Μπορεί τελικά η Μπάρτσα να κέρδισε με 3-1, όμως το γκολ του Γάλλου στράικερ γράφτηκε στην ιστορία, ως το γρηγορότερο στην ιστορία των El Clasico.

Η ανατροπή με την Τσέλσι

Στα προημιτελικά του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ είχε κερδίσει 3-1 το πρώτο ματς στο Λονδίνο και έδειχνε έτοιμη για άνετη πρόκριση. Ωστόσο οι «μπλε» προηγήθηκαν με 3-0 στο «Μπερναμπέου», πριν ο Ροντρίγκο στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ανέλαβε δράση ο Μπενζεμά και στο 96ο λεπτό χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βινίσιους.

Το ψαλιδάκι με τον Άγιαξ

Τον γνωρίζουμε ως έναν «φονικό» εκτελεστή, όμως οι τεχνικές ικανότητες του Μπενζεμά είναι σίγουρα υποτιμημένες. Το είχε αποδείξει ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 και ένα ματς ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ, όταν σκόραρε με ένα ονειρικό «ψαλιδάκι» μετά απο πάσα του Κακά.

Η ντρίμπλα με την Ατλέτικο

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2017, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, εκτός έδρας. Ο Μπενζεμά κυνηγά μία μπαλιά στο σημαιάκι του κόρνερ, με τους Γοδίν και Σάβιτς να τρέχουν για να τον κλείσουν. Ο Γάλλος όμως, με μία τρομερή κίνηση τους «χόρεψε» πάνω στη γραμμή και πάσαρε στον Ίσκο, ο οποίος πέτυχε το κρίσιμο εκτός έδρας γκολ, για να στείλει την ομάδα του στον τελικό.

Karim Benzema #UCL #FlashbackFriday @Benzema pic.twitter.com/MKfBcJjoKz

UEFA Champions League (@ChampionsLeague) March 1, 2019 Όταν προσπέρασε τον Ραούλ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μπενζεμά πέτυχε δύο γκολ…ρουτίνας απέναντι στην Έλτσε, που ήταν όμως ιστορικά, καθώς του επέτρεψαν να περάσει στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Ρεάλ στο πρωτάθλημα με 230 γκολ, ξεπερνώντας τον μεγάλο Ραούλ. Ο Γάλλος επιθετικός δεν θα έχει όμως πλέον την ευκαιρία να απειλήσει το ρεκόρ του αρχισκόρερ των Μαδριλένων, Κριστιάνο Ρονάλντο…

Το γκολ στον Κάριους

Ο Μπενζεμά έχει…καταστρέψει καριέρες και καριέρες τερματοφυλάκων, καμία όμως περισσότερο από αυτή του Λόρις Κάριους. Στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ 2018 στο Κίεβο ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, ο Γερμανός τερματοφύλακας επιχείρησε να διώξει την μπάλα από την άμυνά του, δεν πρόσεξε όμως τον Μπενζεμά, που άπλωσε το πόδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε τον δρόμο για την κούπα των Μαδριλένων.

Το πέναλτι με τη Σίτι

Στην επική περσινή πορεία της Ρεάλ μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεχώρισε η επικράτηση στα ημιτελικά κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με 4-3 εντός έδρας, με τον Μπενζεμά να πετυχαίνει δύο γκολ. Η Σίτι έφτασε κοντά στην πρόκριση με το τέρμα του Μάχρεζ στη ρεβάνς, όμως ο Ροντρίγκο με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό στο τέλος έστειλε το ματς στην παράταση. Στο 95′, ο Μπενζεμά ανατράπηκε από τον Ντίας στην περιοχή και έδειξε ψυχραιμία από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό.

Το χατ-τρικ στο «Καμπ Νόου»

Ένα από τα πρόσφατα κατορθώματα του Μπενζεμά. Ρεβάνς ημιτελικού Κόπα Ντελ Ρέι με την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Απρίλιο, με τους Καταλανούς να έχουν προβάδισμα, έχοντας κερδίσει 1-0 το πρώτο ματς στη Μαδρίτη. Οι «μπλάνκος» όμως θα έπαιρναν μία πανηγυρική πρόκριση, κερδίζοντας 4-0, με τον Μπεζεμά να κάνει χατ-τρικ, εξασφαλίζοντας ότι η τελευταία του σεζόν στη Ρεάλ δεν θα τελείωνε χωρίς τρόπαιο…

Το χατ – τρικ με την Παρί

Πριν από τις περσινές επικές προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με Τσέλσι και Σίτι, η Ρεάλ και ο Μπενζεμά είχαν προϊδεάσει για το τι θα ακολουθούσε στους «16», κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι είχαν Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι και δύο γκολ προβάδισμα μέχρι το 60ό λεπτό του επαναληπτικούς. Ο Γάλλος όμως με τρία γκολ μέσα σε 17′ έκανε την ανατροπή και χάρισε μία τεράστια πρόκριση στην ομάδα του.

Η Χρυσή Μπάλα

Από τρόπαια είχε χορτάσει, από γκολ επίσης. Το μόνο που έλειπε από τη συλλογή του ήταν μία ατομική διάκριση όπως η «Χρυσή Μπάλα», ένα βραβείο που μονοπωλούσαν τα προηγούμενα χρόνια Ρονάλντο και Μέσι, με «σφήνα» τον Μόντριτς. Τελικά, το 2022 ο Μπενζεμά τα κατάφερε, κατακτώντας το απόλυτο ατομικό ποδοσφαιρικό βραβείο, με ρεκόρ διαφοράς ψήφων από τον δεύτερο!

Keywords
Τυχαία Θέματα