Μπίνγκο

Ο Ανταμά Τραορέ λειτούργησε ως το ξυπνητήρι του Ντεμπελέ στην Μπαρσελόνα. Και ο Τσάβι ως ο καταλύτης για να… αποκτηθεί ουσιαστικά ένας παίκτης που ήταν παραιτημένος αγωνιστικά, παντελώς απείθαρχος και στην πόρτα της εξόδου. Ήταν 2022, Ιανουάριος.

Ο Τραορέ αρχικά τον έστειλε στον πάγκο, με τις 11 συμμετοχές του, χωρίς όμως γκολ. Εκεί περίμενε ο Τσάβι.

Ο μόνος τελικώς που βρήκε το κουμπί του. Αρχικώς για να πειθαρχήσει σε κανόνες ομάδας εξωαγωνιστικά και μετά να συμμορφωθεί με το αγωνιστικό πλάνο.

Και εκεί που η Μπαρσελόνα πήρε τον Τραορέ για να βρεί την υγειά της, ουπς. Ο Ντεμπελέ ξύπνησε την ώρα που είχε προγραμματίσει ο προπονητής του και η θέση δεξιά στα εξτρέμ, πολλές φορές και αριστερά είχε μόνιμο κάτοχο. Η σεζόν έκλεισε με ένα γκολ σε 21 ματς.

Ο Τραορέ γύρισε σπίτι το καλοκαίρι στο Μόλινιου και τη Γουλβς, ο Ντεμπελέ δεν έγινε απλώς βασικός και αναντικατάστατος, πήρε και πρωτάθλημα στην Ισπανία με 8 γκολ σε 35 συνολικά ματς στη σεζόν. Στη Γαλλία δε, η Παρί για να αντικαταστήσει κάποια στιγμή τον Εμπαπέ, σκέφτηκε τον Ντεμπελέ. Μόνο που ο ξενοδόχος έχει άλλη γνώμη.

“Έναν χρόνο πριν τελειώσει το συμβόλαιό του, σκέφτομαι να του προτείνω επέκταση για πολλά χρόνια ακόμη. Θέλει να μείνει. Έχει σε εκτίμηση τον Τσάβι και τον θέλουμε στην Μπαρσελόνα” σχολιάζει ο πρόεδρος Λαπόρτα.

Ο Τσάβι ξύπνησε τον Ντεμπελέ, βρήκε το “κουμπί” του και η Μπαρσελόνα ετοιμάζεται να επεκτείνει το συμβόλαιό του και μετά το καλοκαίρι του 2024. Μπίνγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα