Μπόρις Τζόνσον: «Να μην τραγουδούν υπέρ του Αμπράμοβιτς οι φίλοι της Τσέλσι»

Οι οπαδοί της Τσέλσι πρέπει να σταματήσουν το «εντελώς ακατάλληλο» τραγούδι υπέρ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι φίλοι της ομάδας εξέφρασαν την υποστήριξή τους τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ αφότου του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς δεσμεύτηκαν, με την Τσέλσι να τίθεται

υπό ειδική άδεια που της επιτρέπει να λειτουργεί αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα έσοδα.

Ο δισεκατομμυριούχος έφερε μεγάλη επιτυχία στην Τσέλσι από το 2003 που την απέκτησε, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον επιμένει πως οι φίλοι της Τσέλσι δεν πρέπει να κλείνουν τα μάτια στις σχέσεις του Ρόμαν Αμπράμοβιτς με τον Πούτιν που έκανε την εισβολή στην Ουκρανία.

«Αναγνωρίζουμε τη δύναμη των συναισθημάτων που έχει ο κόσμος του συλλόγου αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά που είναι εντελώς ακατάλληλη. Ο κόσμος μπορεί να δείχνει το πάθος του για την ομάδα αλλά να μην καταφεύγει σε τέτοια συνθήματα».

Η κυβέρνηση τόνισε πως είναι θετική στο να παραχωρηθεί η Τσέλσι. Μέχρι στιγμής, είπε ο εκπρόσωπος, ο σύλλογος δεν είχε υποβάλει αίτηση για τροποποίηση της αυστηρής ειδικής άδειας του.

Ο Αμπράμοβιτς τόνισε στις 2 Μαρτίου, πως η Τσέλσι παραχωρείται όμως ακόμα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ενδιαφέρον υπάρχει ωστόσο από αρκετούς. Ο Νικ Κάντι, ο βρετανός δισεκατομμυριούχος είναι ένας από αυτούς, μια αμερικανική κοινοπραξία, ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Βις αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπράουτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα