Χαλαρά και άνετα η Εθνική 87-75 την Δομινικανή Δημοκρατία

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε άνετα στο Suzhou Sports Center με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να δοκιμάζει σχήματα και τακτικές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Κι αυτό απέναντι σε μια ομάδα που δεν έπαιξε και το πιο «καθαρό» μπάσκετ, έριξε ξύλο, ιδιαίτερα στον Γιάννη Αντεντοκούμπο και είχε μια «εκνευριστική» ευστοχία έξω από τα 6.75.

Με 14 πόντους από 5/5 δίποντα και 4/4 βολές έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ωστόσο οι 24+24 πόντοι που δέχθηκε η Ελλάδα
στις δύο πρώτες περιόδους της αναμέτρησης, ήταν ένα στοιχείο που προβλημάτισε.

Ο Αντεντοκούμπο τελείωσε με 26 πόντους, ο Παπαγιάννης πρόσθεσε 12 ενώ 11 είχε ο Γιώργος Πρίντεζης. Η Εθνική είχε 7/12 τρίποντα και 24/37 δίποντα ενώ κυριάρχησε στην μάχη των ριμπάουντ με 32 έναντι 25.

Για τους Δομινικανούς 16 πόντους είχε ο Ρόχας, ενώ από 13 πρόσθεσαν οι Μεντόζα και Λιζ.

Η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει τα φιλικά προετοιμασίας της κόντρα στη Βενεζουέλα, στον αυριανό (27/8, 14:30) τελικό του τουρνουά «Atlas».

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μπήκε με διάθεση να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο με τον Αντεντοκούμπο και να προσφέρει θέμα. Το κατάφερε είναι η αλήθεια με τον Γιάννη να έχει ορισμένα εντυπωσιακά καρφώματα (και μπλοκ στην άμυνα) αλλά την ίδια στιγμή προβλημάτισε στην άμυνα. Ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ επιτρέποντας στους αντιπάλους της εύκολα μπασίματα και ελεύθερα σουτ. Έτσι βρέθηκε πίσω 13-18. Σ’ εκείνο το σημείο έσφιξε η άμυνα όμως και με καλάθια των Αντεντοκούμπο (έκλεισε με 14 πόντους το δεκάλεπτο) και Καλάθη (5π.) έτρεξε ένα σερί 9-0 για 22-18. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε το 24-21 για την Εθνική.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη κάτω από τα καλάθια να κυριαρχεί. Ο πανύψηλος σέντερ σημείωσε τους έξι από τους 8 πρώτους πόντους της ομάδας και μάλιστα με καρφώματα. Οι παίκτες της Δομινικανής Δημοκρατίας έπαιξαν αρκετά «βρώμικα» στην άμυνα προσπαθώντας να εκνευρίσουν τους διεθνείς μας αν και σε φιλικό ματς. Την ίδια στιγμή η άμυνα ζώνης (κατά διαστήματα) προβλημάτιζε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 15’ το σκορ ήταν 44-40 για την Εθνική. Από εκείνο το σημείο και μετά έγιναν αρκετά λάθη στην επίθεση ενώ στην άμυνα παρουσιάστηκαν και πάλι προβλήματα με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της 48-47 για την Εθνική.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα χωρίς πάντως να πατά ιδιαίτερα το γκάζι. Προηγήθηκε 53-47 και 60-52. Σ’ εκείνο το σημείο τρία λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου οι Δομινικανοί πλησίασαν στον πόντο ευστοχώντας σε τρία συνεχόμενα σουτ τριών πόντων κάνοντας έτσι το 62-61. Με Παπαγιάννη και Παπαπέτρου όμως η Εθνική κατάφερε να απαντήσει και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +5 προηγούμενη με 66-61.

Με το γκάζι πατημένο μπήκε η Εθνική και στην τέταρτη περίοδο, κλέβοντας μπάλες και φτάνοντας σε εύκολα καρφώματα στον αιφνιδιασμό με Παπαπέτρου και Θανάση Αντεντοκούμπο. Το σκορ πήγε στο 70-63. Τα σουτ τριών πόντων όμως των Δομινικανών ήταν μια «πληγή» που η Εθνική δεν μπορούσε να σταματήσει μ’ αποτέλεσμα το σκορ να πάει και πάλι στον πόντο 70-69 στο 33’. Εκείνη την στιγμή οι Δομινικανοί είχαν 12 στα 27 τρίποντα. Με καλάθι Πρίντεζη και τρίποντο του Μάντζαρη όμως η Εθνική ξέφυγε και πάλι 75-69 και με νέο τρίποντο Πρίντεζη το σκορ πήγε στο 80-69. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική «έσφιξε» ακόμη περισσότερο στην άμυνα και το σκορ πήγε στο 85-71. Τίποτε δεν άλλαξε ως το τέλος με την Εθνική να φτάνει στη νίκη με 87-75.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75

Ελλάδα-Δομινικανή Δημοκρατία 87-75 (τελικό). Η στατιστική της αναμέτρησης #HellasBasketball #HellasGotGame #FIBAWC @FIBAWC

Keywords
Τυχαία Θέματα