Δεν λείπει μόνο ο Νεϊμάρ

Την ιστορία λένε τη γράφουν οι παρόντες κι όχι οι απόντες. Ωστόσο η κουβέντα για τους παρόντες φουντώνει μετά τη σέντρα της διοργάνωσης. Πριν από αυτή, είναι οι απόντες εκείνοι που απασχολούν τους «ενδιαφερόμενους».

Πάμε να δούμε λοιπόν πια αστέρια θα «μας λείψουν» από το προσεχές Κόπα Αμέρικα, είτε επειδή δε μπήκαν στα πλάνα του εθνικού εκλέκτορα, είτε επειδή κάποιος τραυματισμός άδειασε τις αποσκευές τους…

Το πιο βαρύ όνομα βέβαια είναι αυτό του Νεϊμάρ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στη Βραζιλία πάντως υπάρχουν κι άλλες ηχηρές απουσίες,
λόγω επιλογής του προπονητή. Ο φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τότεναμ Λούκας Μόουρα, ο νικητής της διοργάνωσης με τη Λίβερπουλ Φαμπίνιο αλλά και ο αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο δε βρήκαν θέση στην αποστολή της «σελεσάο».

Στην Αργεντινή δε θα βρει κανείς τον τερματοφύλακα Ρομέρο τον οποίο είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια (96 συμμετοχές έχει άλλωστε), ενώ ο Ικάρντι των 8 συμμετοχών και του 1 τέρματος μπορεί να έχει το όνομα όχι όμως και την κλήση στην αποστολή.

Απόλυτα συνδεδεμένος με την αποστολή της εθνικής Ουρουγουάης είναι ο Κρίστιαν Ροντρίγκες των 109 συμμετοχών και των 11 γκολ. Αυτή τη φορά δεν είναι στην τελική 23αδα της ομάδας της χώρας του.

Ο Κάρλος Κεϊρός αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής στην Κολομβία τον σκόρερ Κάρλος Μπάκα (52συμμετοχές, 16 γκολ) και το μέσο της Ρίβερ Πλέιτ, Κιντέρο.

Μπορεί το όνομα του Ρόκε Σάντα Κρουζ να παραπέμπει σε ωραία γκολ με τη φανέλα της Παραγουάης, όμως στα 37 του δεν κέρδισε θέση στην αποστολή.

Στην Ιαπωνία αρκετά από τα «βαριά χαρτιά» έμειναν εκτός αποστολής λόγω της απόφασης του προπονητή να δώσει ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές. Ο μεσοεπιθετικός της Σάλτσμπουργκ Μιναμίνο όπως και οι επιθετικοί Οσάκο (Βέρντερ Βρ.) και Μούτο (Νιουκάσλ) μπαίνουν στη λίστα των απόντων από τη διοργάνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα