Δίπλα στην ομάδα, στα εύκολα και στα δύσκολα (pic&vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ εντός έδρας.

Θέλετε να το πείτε διασυρμό; Δεκτό.

Η ήττα ήταν πραγματικά βαριά. Πέντε γκολ από την ανώτερη Λίβερπουλ, στο Old Trafford, είναι κάτι που δεν “χωνεύεται” εύκολα.

Θα μπορούσε η Λίβερπουλ να έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο το σκορ, ωστόσο το τελικό 5-0 είναι κάτι που κανείς φίλος της Γιουνάιτεντ, δεν μπορεί εύκολα να ξεπεράσει.

Από αυτό το ματς όμως

μου έμεινε μια εικόνα. Η αποχώρηση των φίλων της ομάδας όταν στο 65΄το σκορ ήταν ήδη 5-0 και η εικόνα ενός κυρίου μεγάλου σε ηλικία, που έμεινε στη θέση του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αλήθεια, με προβλημάτισε. Η ομάδα σου να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να έχει ανάγκη την στήριξή σου και εσύ να της γυρίζεις την πλάτη πανηγυρικά.

Θα μου πείτε, ήταν απογοητευμένοι, η Μάντσεστερ δεν έπαιζε καθόλου καλό ποδόσφαιρο.

Σαφώς και έχετε δίκιο, όμως η ομάδα δεν σε επιλέγει για φίλαθλο της, εσύ την επιλέγεις.

Άρα θα πρέπει να είσαι δίπλα της, όχι μόνο στα καλά, αλλά και στα άσχημα.

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία. Αυτό σημαίνει πως έχει δει την Γιουνάιτεντ σε πολλές καλές αλλά και κακές στιγμές.

Δεν αποκλείεται να είδε τον σύλλογο να ξεκληρίζεται το 1958 στην τραγωδία του Μονάχου. Είδε τα “μωρά” του Μπάσμπι, είδε την Γιουνάιτεντ, να βρίσκεται σε μικρότερη κατηγορία, είδε την έλευση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που στην πρώτη του σεζόν οδήγησε την ομάδα του στην 11η θέση. Είδε τους “μπέμπηδες” να κάνουν τρεμπλ και να παίζουν φανταστικό ποδόσφαιρο!

Μην ξεχνάμε, πως στην αρχή, ο Σερ Άλεξ, δεν είχε πείσει σχεδόν κανέναν πως μπορεί να οδηγήσει την Μάντσεστερ ψηλά. Μάλιστα είχε βρεθεί κοντά στην απόλυση, κάτι που σημαίνει πως ίσως δεν θα είχαμε δει την ομάδα να πετυχαίνει όλα αυτά που έκανε!

Δεν είναι όμως το θέμα μας, αν θα μείνει η αν θα φύγει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ. Αν και στην παρούσα φάση, μετά απ΄αυτό το “χαστούκι” όλοι γνωρίζουν πως έπιασαν “πάτο” και οφείλουν να δείξουν τι αξίζουν. Να ξεχάσουν τα πάντα, ή τουλάχιστον να κρατήσουν τα μαθήματα του παρελθόντος και να επαναφέρουν την Γιουνάιτεντ εκεί που αξίζει. Ο χρόνος είναι σύμμαχος για κάθε προπονητή και δεν είναι ιδανικό ν΄αλλάζεις τεχνικούς συχνά. Κάθε ομάδα χρειάζεται χημεία, χρειάζεται χρόνο για να δέσει και μόνο τότε, αν έχουν περάσει χρόνια και τ΄αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, τότε ναι, ψάχνεις τον επόμενο.

Ας επιστρέψουμε όμως στον κύριο, που έμεινε στο τέλος του ματς στο Old Trafford, στην θέση του. Αποσβολωμένος, προβληματισμένος, απογοητευμένος στενοχωρημένος.

ΈΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ!

Δεν αποχώρησε μαζί με άλλους που δηλώνουν φίλοι της Γιουνάτεντ. Έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τον πόνο του αποτελέσματος. Ξέρει πως αυτή η ομάδα του πρόσφερε πολλά καλά και πρέπει να την στηρίξει και στα άσχημα.

Εν αντιθέσει με αυτούς που έφυγαν που έχουν χάσει το νόημα του αγαπώ μια ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα