Δολοφονία Καραϊβάζ: Η περίεργη απραξία ενός χρόνου, οι υποψίες για αστυνομικούς και η βόλτα του φουσκωτού στη ΓΑΔΑ

Το ημερολόγιο της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, παρουσιάζει παράξενα… σκαμπανεβάσματα στην εξέλιξη της έρευνας της. Αυτά αφορούν τα σημαντικά αποτελέσματα ερευνών, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη διάπραξή της, απομάκρυνση αξιωματικών, περίεργη κωλυσιεργία ενός ακόμη χρόνου, κρίσεις αξιωματικών, καρατομήσεις και αλλαγές, και τελικά το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι 340 έγιναν… 750 ημέρες
… 340 ημέρες (14 Μαρτίου 2022) μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

(9 Απριλίου 2021), είχαν προκύψει ερευνητικά το λευκό βαν “υποστήριξης” και η κοινή πορεία με το σκούτερ των δραστών, τα “επιχειρησιακά” τηλέφωνα των δολοφόνων και οι “παύσεις” λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων συλληφθέντων και εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Ακολούθησαν οι απομακρύνσεις δύο αξιωματικών επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ενός του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών (Μάϊο 2022). Στη συνέχεια παρατηρείται μια ανεξήγητη ερευνητική απραξία σχεδόν ενός χρόνου, μέσα στον οποίο κατά τη διάρκεια των τελευταίων κρίσεων αξιωματικών υπήρξαν καρατομήσεις και απομακρύνσεις από υπηρεσίες “κλειδιά” στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Εξαιτίας όλων αυτών, χρειάστηκαν συνολικά 750 ημέρες, προκειμένου να υποβληθούν στον Εισαγγελέα, τα στοιχεία που είχαν συλλεγεί κατά της διάρκεια της έρευνας των πρώτων… 340 ημερών. Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που διαβιβάστηκε στις 26 Απριλίου 2023 αναφορικά με το επίμαχο λευκό βαν συμφερόντων του 48χρονου κατηγορούμενου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στις 14 Μαρτίου 2022, σχεδόν 13 μήνες νωρίτερα, είχε καταγραφεί η “έκθεση παρατήρησης οπτικού υλικού του λευκού βαν” αλλά και αυτή της κοινής του πορείας με το σκούτερ των δολοφόνων.

Άτυπη συνάντηση-Ανανέωση άδειας οπλοφορίας
Τον Μάρτιο του 2022, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, υπήρχαν σοβαρά στοιχεία για την εμπλοκή του λευκού βαν, συμφερόντων του 48χρονου κατηγορουμένου, σε αυτή, και υποψίες για την συμμετοχή και του 40χρονου αδερφού του, στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Υπήρξε η πρόθεση άμεσων ενεργειών τους επόμενους μήνες, είτε με την συλλογή περισσότερων επιβαρυντικών στοιχείων εμπλοκής τους, είτε με την υποβολή της δικογραφίας στον Εισαγγελέα προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες, κάτι που έγινε έναν χρόνο αργότερα.

Παρόλα αυτά, ο 40χρονος “μπόντι μπίλντερ”, σχεδόν έξι μήνες μετά την ανάδειξη σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της υπόθεσης, είχε κληθεί το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022 στον 10ο όροφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μια άτυπη συζήτηση με υψηλόβαθμο αξιωματικό του Σώματος, με στόχο την “εκπομπή” μηνύματος πως η αστυνομία παρακολουθεί πρόσωπα και δρώμενα της Greek Mafia. Σε παρόμοιες συζητήσεις είχαν κληθεί να μετάσχουν αρκετά ακόμα πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας. Ωστόσο αυτή η “κλήση” για συζήτηση ακόμη και ενός υπόπτου για μια τόσο σοβαρή υπόθεση προκάλεσε ποίκιλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σώματος.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι το γεγονός, πως το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2022, όπου είχαν προκύψει στοιχεία εμπλοκής των δύο αδερφών, έως τον Νοέμβριο του 2022, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022, η αστυνομία προχώρησε στην ανανέωση της άδειας οπλοφορίας ενός 50χρονου άνδρα που περιγράφεται στα δικαστικά έγγραφα ως μέλος της ομάδας που υλοποίησε το σχέδιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα ο συγκεκριμένο άνδρας από το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε ανεβάσει φωτογραφία μαζί με τον 40χρονο “μπόντι μπίλντερ”, στον Ασπρόπυργο, μία ώρα και είκοσι λεπτά, μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 50χρονος είχε βγάλει άδεια οπλοφορίας το 2016 και είχε ανανεωθεί το 2019 και το 2022.

Πήρε την Ferrari του δολοφονημένου
Ο 40χρονος που προφυλακίστηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαζί με τον 50χρονο ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνοδοί ασφαλείας του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου 2022, στον Γέρακα.

Η Ferrari που είχε ο δολοφονημένος επιχειρηματίας πέρασε στα χέρια του 40χρονου κατηγορούμενου, ύστερα από συνεννόηση με τη χήρα του επιχειρηματία, με το αντίτιμο να παραμένει άγνωστο ή ανύπαρκτο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αμέσως μετά την δολοφονία του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, ο 40χρονος βρέθηκε εκεί σε… 3 λεπτά, καθώς έμενε στην περιοχή του Γέρακα, και μαζί με άλλους “εύσωμους” απομάκρυναν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Κάποιοι συγγενείς του δολοφονηθέντα επιχειρηματία ανέφεραν ότι ο 40χρονος, είχε ζητήσει στον 38χρονο επιχειρηματία να απομακρύνει από την συνοδεία του τους… αστυνομικούς που είχε και να την αναλάβει αποκλειστικά εκείνος.

Αστυνομικά… “στραβά μάτια”
Η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων Γεώργιου Μήτσου, τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα, φαίνεται πως ήταν “κομβικής σημασίας” για την αναμόρφωση και ανάδειξη των διασυνδέσεων μελών της Greek Mafia και ενός νέου πλέγματος διαφθοράς στην αστυνομία, που οικοδομήθηκε μέσα από ένα “κύμα” αλλεπάλληλων δολοφονιών της “παλιάς γενιάς” κακοποιών, σε συνδυασμό με “αποστρατείες” και “τοποθετήσεις” πρόθυμων ένστολων αστυνομικών να… συμμετέχουν ή να κάνουν τα “στραβά μάτια” στα εγκληματικά δρώμενα γύρω από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τη Μύκονο!

Μικρό δείγμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως ένας νυν και ένας πρώην αστυνομικός φαίνεται να συνομιλούν και να “συνεργάζονται” με δύο μέλη της Greek Mafia, τα οποία δολοφονήθηκαν με διαφορά ενός μήνα το 2022. Τον “Θείο Τζο”-Γιάννη Σκαφτούρο και τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα σε διοικητή Αστυνομικού Τμήματος και τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στον Γέρακα, είχαν φθάσει στον τότε διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που αποστρατεύτηκε πρόσφατα, ο οποίος δεν είχε ενημερώσει τον πολιτικό του προϊστάμενο.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022, ο Γιώργος Μήτσου τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Ο Σκαφτούρος είχε “υπεύθυνο ασφαλείας” πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και ο Μήτσου νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος.

Ο Γιώργος Μήτσου, φαίνεται να συνομιλεί με νυν διοικητή αστυνομικού τμήματος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι και “υπεύθυνος ασφαλείας” του προβαίνοντας σε συνεννοήσεις για ελέγχους που θα γίνονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, για μεταθέσεις αξιωματικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες στους οποίους θα είχαν πρόσβαση. Το παράξενο όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, είναι πως φέρεται να συνομιλεί και με πρώην ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που και αυτός ήταν “υπεύθυνος ασφαλείας” του “Θείου Τζο”-Γιάννη Σκαφτούρου.

Ο “βενζινάς” του “Σαμπρέλα”
Ο 38χρονος Γιώργος Μήτσου το 2014 είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια “Σαμπρέλας”, “Καράφλας” ή “Νταίζη”, που δολοφονήθηκε, επίσης με παρόμοιο τρόπο, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Το 2019, “ανταγωνιστής” του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο “ανταγωνιστής”, έστω και σε πληροφοριακό επίπεδο, ήταν ο Γιώργος Μήτσου.

Τον Απρίλιο του 2019, πρατήριο ιδιοκτησίας του Γιώργου Μήτσου στα βόρεια προάστια, είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης με πολεμικό καλάσνικοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου.

Ενδείξεις για δύο ακόμη δολοφονίες
Δολοφονία του “Θείου Τζο” Γιάννη Σκαφτούρου στις 25 Απριλίου 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Δολοφονία Κώστα Ασημακόπουλου “Μαύρου ή Γύφτου”, τέλη Δεκεμβρίου 2020 στην Ηλιούπολη.

Είναι δύο εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες εξετάζεται από τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αν είναι έργο του 40χρονου “μπόντι μπίλντερ”, κατηγορούμενου και προφυλακισμένου στις φυλακές Μαλανδρίνου για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ, του 48χρονου αδερφού του ή ακόμη και των δύο ανδρών, 53 και 50 χρόνων, τα ονόματα των οποίων εμπεριέχονται στην δικογραφία του άτυχου δημοσιογράφου. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που τους τοποθετούν στο “κάδρο” των ερευνών, ωστόσο όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, χρειάζονται σημαντικά στοιχεία προκειμένου να στηρίξουν κατηγορίες σε βάρος τους.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εκτιμούν ότι ο 40χρονος, ο 48χρονος αδερφός του και ο 50χρονος “καθαρός” εμπλεκόμενος, εμφανίζονται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ως… freelancer, που ενοικιάζονταν από εγκληματικές ομάδες για διάφορες “ζημιές”…

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα