Εφιαλτική νύχτα στην Πεντέλη: Παίρνει διαστάσεις το μέτωπο προς Καλλιθέα, ανάμεσα σε σπίτια η φωτιά – Στη μάχη και ο στρατός

Ολονύχτια και σκληρή μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά κινείται σε δύο μέτωπα, με αυτό στην κορυφή προς Διόνυσο να έχει “μειώσει” την ταχύτητά του, ενώ αντιθέτως το μέτωπο στα δυτικα και νότια προς Καλλιθέα έχει ένταση. Οι φλόγες, καίνε κυριολεκτικά ανάμεσα σε σπίτια, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha να μεταδίδει πως τουλάχιστον

πέντε με έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ ένα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν κλήσεις για εγκλωβισμένους στην πύρινη λαίλαπα.

Μήνυμα 112 για εκκενώσεις

Από νωρίς το απόγευμα, δόθηκε εντολή σε όσους βρίσκονται σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι να εκκενώσουν τις περιοχές. Το ίδιο συνέβη και στο Παίδων Πεντέλης, όπου 36 παιδιά έφυγαν προς Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριάκου, εκ των οποίων τα 15 πήραν εξιτήριο, ενώ από το Νταού Πεντέλης 35 παιδιά πήγαν προς το Ίδρυμα Μητέρα, μαζί με το προσωπικό των δομών.

Μέχρι τις δέκα το βράδυ, δεν είχαν γίνει κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για τραυματισμούς και δύσπνοια, το οποίο μαζί με τα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία είναι σε μέγιστη ετοιμότητα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Γεννηματάς λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ βρίσκονται στην περιοχή και πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στη μάχη της κατάσβεσης ΕΛΑΣ και Ένοπλες Δυνάμεις

Συνολικά 350 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν και 24 εναέρια μέσα.

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 58 οχήματα και 150 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεωνγια την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με δύο ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από τη 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών), το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και δύο τροχοφόρους Φορτωτές.

Επίσης, βρίσκονται σε δίωρη ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε διακοπή της κυκλοφορίας έχει προχωρήσεις η ΕΛΑΣ σε δρόμους στην περιοχή της Πεντέλης λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

-Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση ‘Αγιος Πέτρος

-Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Επιπρόσθετα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία και:

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

-Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα