Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Φουντουλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Φουντουλάκηςantoniamath11Πέμ, 03/25/2021 - 19:44

Θρήνος για τον ελληνικό αθλητισμό, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό. 

Γεννημένος στην Κρήτη στις 12 Αυγούστου του 1948 και μαζί με την γυναίκα του είχαν αποκτήσει μια κόρη. 

Αρχικά

ανέλαβε τα καθήκοντα ως πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία το 2008 και από το 2010 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα από το 2002 έως το 2008 ήταν γενικός γραμματέας της ΕΑΟΜ ΑμεΑ

Παράλληλα ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνου, του Λονδίνου και του Ρίο. 

Η δράση του με το παραολυμπιακό κίνημα ήταν σημαντική και είχε τιμηθεί για την προσφορά του από την  προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Sir Philip Craven και πολλούς άλλους φορείς.

Το όνομα του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το παραολυμπιακό κίνημα και την προσπάθεια που έκανε για την ανάπτυξη του αθλητισμού.  

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - Off Off Off Off ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ο Γιώργος Φουντουλάκης έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή.
Article publish on Πέμ, 03/25/2021 - 19:44 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα