Έγκλημα (διαιτητικό) και τιμωρία!

Έγκλημα (διαιτητικό) και τιμωρία!gripapΤετ, 12/16/2020 - 11:11

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, την κακή διαιτησία που πρέπει να πεισμώσει το τριφύλλι και το κίνητρο για τη συνέχεια.

Είναι από τις περιπτώσεις που σε πνίγει το δίκιο. Ιδίως από τη στιγμή που πρέπει να δικαιολογήσεις πως δεν

πήρες αυτό που άξιζες με την απόδοση σου, απέναντι σε μία από τις δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα (η ΤΣΣΚΑ είναι η άλλη).

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Βόβορα να λέει ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξεκινάει και να τελειώνει στην άμυνα. Με αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να ζει και να πεθαίνει. Και η ομάδα του "έτρωγε" σίδερα στην άμυνα, αναγκάζοντας τη Βασίλισσα να τελειώσει το ματς με ποσοστό κάτω από 20% στο τρίποντο.

Ο κόουτς του τριφυλλιού επιστράτευσε ακόμη και ζώνη, στύβοντας το μυαλό του, μπλοκάροντας την ισπανική μηχανή, η οποία χρειάστηκε "πορτοκαλί" χείρα βοηθείας. Ιδίως οι περιπτώσεις του αντιαθλητικού στον Νέντοβιτς και του σπρωξίματος στον Μπέντιλ, "έβγαζαν μάτι". Στην πρώτη μάλιστα οι διαιτητές χρησιμοποίησαν και το ίνσταντ ριπλέι!

Η "κοντή μνήμη" είναι οδηγός για την Ευρωλίγκα, αλλά πόσο εύκολο είναι να ρίξεις στη λήθη τον τρόπο που χάθηκε ένα τέτοιο ματς. Ήδη από χθες παίκτες και προπονητικό τιμ, έδειξαν ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Αν και η πίκρα ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη, κανείς δε στάθηκε περισσότερο απ' όσο έπρεπε στα διαιτητικά "εγκλήματα". Αν το κάνεις χάνεις το μυαλό σου και ο χθεσινός Παναθηναϊκός δεν αξίζει να το χάσει.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πράσινοι είναι να πεισμώσουν από τον τρόπο που χάθηκε το ματς, να γεμίσουν αυτοπεποίθηση και να κοιτάξουν τη συνέχεια. Οι ήττες από Μπαρτσελόνα σε 45 λεπτά και Ρεάλ σε 50, δεν μπορούν να είναι παράσημο για τον 6 φορές πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά μπορούν να "δείξουν" το μέλλον.

Ο προβληματισμός έγγυται σε αυτό που έλεγαν Βόβορας και Νέντοβιτς στα κανάλια Novasports, πως δηλαδή η πίεση που περνάει στους παίκτες θα γίνει διαχειρίσιμη, πως όταν το πρέπει είναι μεγάλο οι παίκτες θα ανταποκρίνονται και πως δε θα βγάζουν ενέργεια μόνο όταν δεν τους περιμένει κανείς.

Η αναμέτρηση με την Άλμπα κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, ιδίως μετά από 2 παρατάσεις και με τους Γερμανούς να είναι στην καλύτερη φετινή τους κατάσταση. Η απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται στις 4 γραμμές. Το χθεσινό παιχνίδι ακόμη και χωρίς ροζ φύλλο, είναι ικανό να αλλάξει τη ροή μιας ολόκληρης σεζόν.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Real Madrid - Μπάσκετ Off Off gripap Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, την κακή διαιτησία που πρέπει να πεισμώσει το τριφύλλι και το κίνητρο για τη συνέχεια. Article publish on Τετ, 12/16/2020 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα