Εκτός η Ζαμπέρ! Η 18χρονη Νόσκοβα στον τελικό της Αδελαΐδας

Η νεαρή παρά την κούραση από τα συνεχόμενα ματς, που ήταν και μεγάλα σε διάρκεια, πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί που θ΄αντιμετωπίσει την Σαμπαλένκα.


Μονόλογος για την Νόσκοβα με λάθη από την Ζαμπέρ

Η Ζαμπέρ στο πρώτο της γκέιμ δεν είχε βρει τον καλό της ρυθμό με αποτέλεσμα να κάνει το πρώτο διπλό σφάλμα στο ματς για το 30-30. Μάλιστα ακολούθησε και δεύτερο το οποίο έδωσε το πλεονέκτημα στην 18χρονη Τσέχα. Με ένα ακόμη λάθος ήρθε πολύ νωρίς στο ματς ήρθε το πρώτο μπρέικ για τη Νόσκοβα για το 1-0 μετά από επτά λεπτά αγώνα.
Η Τσέχα, με

καλό σερβίς έφτασε γρήγορα στο 40-0, όμως με ένα διπλό σφάλμα και αρκετά λάθη, είδε την Ζαμπέρ να ισοφαρίζει αλλά να παίρνει και το πλεονέκτημα για μπρέικ δύο φορές. Ωστόσο κατάφερε να κρατήσει με δυσκολία το σερβίς της για να κάνει το 3-0.
Η Τυνήσια μείωσε σε 3-1, έχοντας σημειώσει τον πρώτο της άσσο, όμως τα στατιστικά μέχρι εκείνο το σημείο στο πρώτο σερβίς ήταν άσχημα, με μόλις 3/15 ποσοστό δηλαδή 20% ευστοχίας.
Η Ζαμπέρ είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς της Νόσκοβα, στο 4-2, ωστόσο συνεχίζοντας να κάνει λάθη, ήρθε το γκέιμ για την Τσέχα για το 5-2 μετά από 34 λεπτά αγώνα.
Στο τέλος του γκέιμ, η Ζαμπέρ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στην μέση.
Στο όγδοο γκέιμ του πρώτου σετ, η Ζαμπέρ σέρβιρε και το μόνο που δεν ήθελε ήταν μπρέικ από την αντίπαλό της. Η Τσέχα βρέθηκε γρήγορα με τριπλό σετ πόιντ, το οποίο κατάφερε να σώσει όμως η Τυνήσια και τελικά μείωσε σε 5-3 μετά από 44 λεπτά.
Ωστόσο, η νεαρή, είχε πάλι τριπλό σετ πόιντ στο επόμενο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε για να γράψει τον επίλογο του πρώτου σετ με 6-3 μετά από 45 λεπτά.

Βελτιώθηκε και ισοφάρισε

Η Ζαμπέρ φάνηκε να επηρεάζεται από τις ενοχλήσεις στην μέση, παρόλ΄αυτά έκανε το 1-0 στα 4 λεπτά. Έπειτα βρέθηκε πίσω 40-15 στο δεύτερο γκέιμ, όμως η Νόσκοβα έκανε λάθη τα οποία έφεραν την Τυνήσια να έχει το πλεονέκτημα. Μάλιστα ολοκλήρωσε την ανατροπή για να πάρει μπρέικ και να κάνει το 2-0. Το τρίτο διαδοχικό γκέιμ, ήρθε μετά από 11 λεπτά στο δεύτερο σετ για το 3-0!
Η Νόσκοβα μείωσε σε 3-1 παίρνοντας το πρώτο της γκέιμ στο δεύτερο σετ. Η 28χρονη Τυνήσια είχε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο έκτο γκέιμ του δεύτερου σετ και τις μετέτρεψε σε γκέιμ υπέρ της για το 5-1! Εν συνεχεία σέρβιρε, βρέθηκε να έχει δύο σετ πόιντ και μετά από μισή ώρα αγώνα έκανε το 1-1.
Η Ζαμπέρ έκλεισε το σετ με 13 winners, 6 αβίαστα λα΄θη και ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς 93%. Η Νόσκοβα, είχε 53% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, 14 αβίαστα λάθη και 7 winners.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για την Νόσκοβα


Η Ζαμπέρ ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες το τρίτο σετ. Βρέθηκε να έχει τρεις ευκαιρίες για μπρέικ όμως η Νόσκοβα κατάφερε να κάνει το 1-0. Η Τσέχα, πήρε μπρέικ για να κάνει το 3-1 μετά από σχεδόν 1 ώρα και 30 λεπτά αγώνα.
Η νεαρή, κρατούσε το σερβίς της, βρέθηκε στο 5-2 την ώρα που πίεζε η Ζαμπέρ για να μειώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα