Ελλάδα – Ολλανδία 31-27: Νίκη με διαφορά ασφαλείας και ένα βήμα πριν την δεύτερη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ νίκησε με 31-27 την Ολλανδία στο κατάμεστο ΔΑΚ Λυκόβρυσης στην Κοζάνη και πλέον η πρόκριση της στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2025 και η επιστροφή της, ύστερα από 20 χρόνια, μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με ήττα και μικρότερη διαφορά των 4 γκολ.

Η ελληνική ομάδα, είχε πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Τζηρά, Αχιλλέα Τόσκα και Θοδωρή Μπόσκο στην επίθεση και τον Πέτρο Μπουκοβίνα να έχει καίριες αποκρούσεις.

Στο

πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό και διατηρούσαν διαφορά δύο τερμάτων , η οποία αυξήθηκε μέχρι τα τρία γκολ (5-8 και 9-12). Η Εθνική, όμως, είχε το προβάδισμα μ΄ ένα γκολ στο ημίχρονο (13-12).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με την ώθηση του κόσμου έφτασε δις μέχρι και το +5 (31-26) και οι Ολλανδοί μείωσαν στο τελικό 31-27.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που είχε συμμετάσχει στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, έχει προβάδισμα πρόκρισης, έναντι της Ολλανδίας που συγκαταλέγεται στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ

Η Εθνική θα ταξιδέψει στο Αϊντχόφεν για τον επαναληπτικό αγώνα την προσεχή Κυριακή (12/05, 17:00).

Η τελική φάση του Παγκοσμίου θα διεξαχθεί από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2025 σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα – Ολλανδία 31-27, Νίκη, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα,ellada – ollandia 31-27, niki, pagkosmio protathlima