Ελλάδα-Ουκρανία 99-79: Ραψωδία Γιάννη και πρωτιά (hls)

Για μια ακόμα φορά, όταν η άμυνα ξεκίνησε να πνίγει τον αντίπαλο, όλα ήταν πιο εύκολα, πιο απλά και άκρως εντυπωσιακά.

Από εκεί άρχισε η αντεπίθεση της Ελλάδας από την ασφυκτική της άμυνα που οδήγησαν σε συνεχόμενες γρήγορες επιθέσεις και εντυπωσιακά καλάθια, κυρίως του Γιάννη. Σήμερα ο Ντόρσεϊ δεν ήταν στα γνωστά του παραγωγικά επίπεδα, όμως, ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης κι οι υπόλοιποι είχαν πολλά να δώσουν.

Το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της στην διοργάνωση έκανε η Εθνική ομάδα στο πρώτο μέρος με την Ουκρανία.

Όλα ξεκινούσαν από την απουσία πιεστικής άμυνας, με την οποία το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα έχει καταφέρει να φτάσει στο 3/3 στα τρία πρώτα ματς. Οι Ουκρανοί είχαν αποφασίσει να ρισκάρουν όλα τα μακρινά και μέσης απόστασης σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ κάθε φορά που πλησίαζε η εντολή ήταν ξεκάθαρη από τον πάγκο να του κατεβάζουν τα χέρια (υπό την ανοχή των διαιτητών).

Σε όλη αυτή την κακή κατάσταση για την ελληνική ομάδα, έπαιξαν ρόλο και τα δύο γρήγορα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος όταν επέστρεψε στο ματς λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος έμοιαζε να είναι εκτός ρυθμού. Το μακρινό σουτ δεν λειτούργησε (3/11 στο ημίχρονο) και γενικά υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Όλα αυτά μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο, το δεύτερο ήταν άλλου παπά ευαγγέλιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα