Ελλάδα-Τσεχία 76-79: Ήττα-αποκλεισμός που αδίκησε την ποιότητα της Εθνικής Γυναικών

Ο στόχος πρόκρισης της Εθνικής Γυναικών στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023, έμεινε ανυλοποίητος και η ήττα από την Τσεχία (79-76) στον αγώνα-μπαράζ της φάσης των “16” της διοργάνωσης. ολοκλήρωσε την ελληνική προσπάθεια.

Οι Τσέχες με πρωταγωνίστρια την Πέτρα Χολεσίνσκα της Σαραγόσα στο 2ο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο, νίκησαν δίκαια γιατί η ελληνική άμυνα δεν κατάφερε να σταματήσει τρείς φορές το ίδιο επιθετικό σύστημα των αντιπάλων της, με αποτέλεσμα

να δεχτεί δυο έμμεσα τρίποντα από την Τσέχα παίκτρια και στην συνέχεια, σημείωσε ακόμα 6 πόντους με απόλυτη ευστοχία στις ελεύθερες βολές.

Η Χολεσίνγκα πέτυχψε 19 πόντους (4 στο πρώτο ημίχρονο) και μοίρασε 8 ασίστ, ενώ η Βερόνικα Σιπόβα ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει 15. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τσέχες στα 3 παιχνίδια του 2ου ομίλου είχαν μέσο όρο επίθεσης τους 54, 3 πόντους και κόντρα στην Ελλάδα “άγγιξαν” τους 80.

Το τελευταίο τρίποντο της Παυλοπούλου για να οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, ήταν άστοχο.

Για την ομάδα του Πέτρου Πρέκα η Μαριέλλα Φασούλα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ , φτάνοντας στο νταμπλ νταμπλ, με την Άρτεμις Σπανού να προσθέτει 22 και την Χριστινάκη τους 11.

Δεκάλεπτα: 22-22, 42-41, 61-61, 76-79

H στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα