ΕΟΚ: Η νέα διοίκηση χαράσσει την φιλοσοφία της

Τα 18 νέα μέλη της διοίκησης στην ΕΟΚ, στην πρώτη συνεδρίαση τους για την συγκρότηση του συμβουλίου, συναποφάσισαν για τις θέσεις και τις αρμοδιότητες που θα έχουν, ανέλαβαν τους ρόλους τους και μπήκαν στο γήπεδο της ομοσπονδίας για να παίξουν ως ομάδα, το μπάσκετ της μεγάλης ευθύνης που επωμίστηκαν από τα σωματεία.

Η διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου έχει αρχίσει να χαράσσει την φιλοσοφία της για τις τομές που είναι διατεθειμένη να κάνει στα

περισσότερα θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ. Η αρχή της νέας εποχής στο ελληνικό μπάσκετ, γίνεται από μια πολυφωνική διοίκηση που έχει διακριτούς ρόλους. Η ομαδικότητα στο μπάσκετ είναι ο στόχος κάθε προπονητή και από την προεδρική θέση, ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ανοιχτός να ακούσει εισηγήσεις από τους συμβούλους και να μην μείνει μόνο στην κατάθεση αυτών των προτάσεων, αλλά να προχωρήσει στην υλοποίηση τους, ύστερα από διάλογο στο διοικητικό συμβούλιο και ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων.

Η νέα διοίκηση δεν έχει…πίστωση χρόνου για να βρει τον βηματισμό της. Είναι σαν την ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πρέπει να…παίξει γρήγορα (όχι βιαστικά) και να… «σκοράρει», επιλύοντας σημαντικές εκκρεμότητες που παρέλαβε και πρέπει να τις τακτοποιήσει εύστοχα. Με τις καλύτερες δυνατές επιλογές που θα κάνει.

Η βοήθεια της Πολιτείας, είναι απαραίτητη και πέραν της καταγραφής των προβλημάτων και της κατανόησης τους, θα πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξεις. Στην πρώτη, θεσμική συνάντηση των κ. Αυγενάκη και Λιόλιου, έγινε λόγος για «γρήγορες πάσες και πολλά τρίποντα». Η ΕΟΚ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομοσπονδία στον ελληνικό αθλητισμό και πρέπει να χαίρει της ανάλογης θεσμικής αντιμετώπισης. Γιατί εκτός της δημοφιλίας του αθλήματος, των επιτυχιών που έχει πετύχει, των χαρών που έχει προσφέρει στους Έλληνες φιλάθλους, το ελληνικού μπάσκετ και η νέα διοίκηση του, έχει ιερά υποχρέωση και ιστορική ευθύνη να λειτουργήσει υπεράνω των «πυρών» από διαχρονικά αντιμαχόμενες πλευρές.

Με αποφασιστικές κινήσεις, η διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου θέλει να προχωρήσει απρόσκοπτα στη υλοποίηση των σχεδίων που έχει για την λειτουργικότητα της ομοσπονδίας (οργανωτική διαφάνεια και χρηστή διακυβέρνηση), τις δημόσιες και διεθνείς σχέσεις της, τις Εθνικές ομάδες, το γυναικείο μπάσκετ που θα είναι μια…μίνι ομοσπονδία εντός της ΕΟΚ, την επανασύσταση της ΚΕΔ, το αναπτυξιακό πρόγραμμα και την χορηγική αξιοποίηση του αθλήματος. Στο τελευταίο θέμα, θα δοθεί μεγάλη έμφαση με την δημιουργία ομάδας εργασίας, γιατί υπάρχουν περιθώρια εξέρευσης νέων και μεγαλύτερων των προηγούμενων εσόδων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του Βαγγέλη Λιόλιου για όλες τις άμεσες κινήσεις της διοίκησης του, θα ανακοινωθούν την Δευτέρα (20/9).

Keywords
Τυχαία Θέματα