Επική πρόκριση με ανατροπή για τον Τσιτσιπά! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάστηκε…δύο ημέρες για να κάμψει την αντίσταση του Άντι Μάρεϊ με 3-2 σετ, 6-7(3), 7-6(2), 6-4, 6-7(3) 4-6 και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο εκεί που θι΄αντιμετωπίσει τον Σέρβο Τζέρε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε από το τέταρτο σετ, μετά την διακοπή της Πέμπτης και αυτό το χρονικό διάστημα φάνηκε πως έκανε καλό στον Τσιτσιπά που ήταν πίσω 2-1 σετ.

Η αναμέτρηση

διακόπηκε το βράδυ της Πέμπτης, λόγω της προχωρημένης ώρας και ενώ ο Τσιτσιπάς ήταν πίσω με 2-1 σετ. Ο Έλληνας αθλητής είχε δώσει μάχη στον πρώτο γύρο με τον Τιμ, σε παιχνίδι που κράτησε δύο ημέρες λόγω βροχής ενώ αντίστοιχα δύο ημέρες κράτησε και το ματς με τον Μάρεϊ.

Ο Έλληνας αθλητής ήταν αυτός που σέρβιρε πρώτος και έκανε το 1-0. Αμφότεροι, με καλά σερβίς οδήγησαν το τέταρτο σετ σε tie break. Το νούμερο 5 στον κόσμο έκανε δύο μίνι μπρέικ για το 7-3 και 2-2 σετ.

Ένα μπρέικ και το εξαιρετικό σερβίς έκαναν τη διαφορά!

Οι διαφορές των δύο αθλητών θα λύνονταν στο τελευταίο και πέμπτο σετ!

Ο Μάρεϊ ξεκίνησε το τελευταίο σετ με λοβ γκέιμ ενώ ο Τσιτσιπάς απάντησε με καλό σέρβις γκέιμ για το 1-1.
Ο Έλληνας αθλητής, βρέθηκε στο επόμενο γκέιμ να έχει τρεις ευκαιρίες για να πάρει μπρέικ. Ο Μάρεϊ, μείωσε σε 30-40, αλλά τελικά ο Στέφανος πήρε το πολυπόθητο μπρέικ για να προηγηθεί με 2-1! Έπειτα κράτησε το σερβίς του για το 3-1!


Ο Σκωτσέζος, σέρβιρε επίσης καλά για να μειώσει σε 3-2 και να αναζητήσει στη συνέχεια το μπρέικ για να ισοφαρίσει.
Ο Τσιτσιπάς, ανέβασε ξανά την διαφορά στα δύο γκέιμ με 4-2 και ο Μάρεϊ, αν και βρέθηκε πίσω με 15-30, γύρισε την εις βάρος του κατάσταση για να κρατήσει το σερβίς του για το 4-3.
Ο Τσιτσιπάς ήθελε ένα καλό σέρβις γκέιμ για να γράψει το 6-4! Ο Έλληνας προηγήθηκε, πήρε το πλεονέκτημα και με άσσο έκλεισε το ματς για να κάνει το 6-4 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο με επική ανατροπή!

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με 17 άσσους, 1 διπλό σφάλμα, 69% στο πρώτο σερβίς, 90 Winners και 54 αβίαστα λάθη. Ο Μάρεϊ είχε 54 Winners, 25 αβίαστα λάθη, 13 άσσους και 2 διπλά σφάλματα. Επίσης είχε 60% στο πρώτο σερβίς.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του…διήμερου αγώνα μέσα από το match center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα