Επιμένει η κακοκαιρία Daniel: Δεύτερο κύμα καταιγίδων στις ίδιες περιοχές, με την ίδια ένταση – Στο επίκεντρο ξανά η Θεσσαλία

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία Daniel να χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θεομηνία θα συνεχίσει να χτυπά τη χώρα για ένα ακόμη εικοσιτετράωρο, με τις αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή και να παραμένουν σε ισχύ οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Όπως μετέδωσε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεύτερο

κύμα σφοδρών καταιγίδων αναμένεται να χτυπήσει από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το απόγευμα τις περιοχές στις οποίες έχουν εκδηλωθεί ήδη έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και άλλες περιοχές.

Αν και αρχικά κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται μια σχετική ύφεση σε αρκετές περιοχές, τα φαινόμενα στη συνέχεια από την κακοκαιρία Daniel θα ενταθούν εκ νέου. Συνολικά αναμένεται να πέσουν με τις νέες βροχοπτώσεις 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα γης τις επόμενες ώρες.

Ο δεύτερος κύκλος των καταιγίδων αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 7-8 μμ αύριο Πέμπτη και να πλήξει το Πήλιο, τα ανατολικά της Λάρισας τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ απαιτείται προσοχή και εγρήγορση, καθώς πρόκειται για τις περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί ήδη μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, σύμφωνα με την οποία η κακοκαιρία Daniel που επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας, θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Πέμπτη προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Αύριο Πέμπτη 07/09/2023, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπερωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα