Εθνική Ελλάδος: Συγκέντρωση, πάθος, πλάνο, συνεργασία!

Η ώρα στη Γεωργία όταν γράφονται αυτές οι γραμμές είναι περασμένη. Είναι μετά τα μεσάνυχτα. Στο μυαλό όλες εκείνες οι στιγμές που την τελευταία τετραετία δημιουργούσαν μπροστά στα μάτια μου μια Ομάδα. Μια ομάδα με προσωπικότητα, μια ομάδα με προσωπικότητες, με ποιότητα και θετική αύρα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του, σφυρηλατήθηκαν μέσα από μεγάλες δυσκολίες και πικρόχολη κριτική. Πάλευαν με τα κύματα ακόμα και για απλά πράγματα ρουτίνας σε μια εθνική ομάδα. Από κοντά ο Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Τάκης Φύσσας να τρέχουν για να λύνουν κάθε ζήτημα και να σβήνουν κάθε φωτιά.

Κυματοθραύστες κανονικοί.

Τεχνικό τιμ και ιατρικό τιμ με αγάπη και αφοσίωση προσφέρουν τις υπηρεσίες του στους 30-35 παίκτες της δεξαμενής ομάδας ακόμα κι όταν κάποιοι δεν είναι στην αποστολή. Τους έχουν σαν παιδιά τους.

Κι όλοι αυτοί λειτουργούν στο όνομα ενός κοινού σκοπού. Την επιστροφή σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι αυτά τα παιδιά, τα οποία σήκωσαν στις πλάτες του και προσπάθησαν να αποτινάξουν το βάρος μιας πρότερης κατάστασης που δεν τιμούσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δε μιλάω μόνο για τα αποτελέσματα.

Ε λοιπόν το κατάφεραν! Και δεν θα κριθούν από ένα και μόνο αποτέλεσμα. Η ομάδα αυτή είναι ξεκάθαρα επιτυχημένη. Ασφαλώς και η πρόκριση θα είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτής της πορείας και το επιστέγασμα μιας τετραετούς προσπάθειας η οποία αξίζει να έχει θετικό τέλος. Τέλος το οποίο θα σημάνει και την επιστροφή στο EURO.

Το ξέρουν καλά αυτό τα παιδιά. Και το θέλουν περισσότερο από τον καθένα μας. Ζουν γι’αυτόν τον στόχο εδώ και τέσσερις μήνες που δεν έχει περάσει μέρα να μην σκέφτονται αυτό το ματς. Και ξέρουν καλά τί πρέπει να κάνουν. Πρωτίστως πρέπει να είναι ο εαυτός τους.

Αν είναι ο εαυτός τους, τότε δεδομένα θα μείνουν πιστοί στο πλάνο του Πογέτ. Σε αυτή την πίστη θα πρέπει να προσθέσουν έξτρα πάθος, να βγάλουν καλές συνεργασίες στο γήπεδο και φυσικά να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι τη τελευταίο δευτερόλεπτο. Που μπορεί να είναι στα 90 λεπτά, στην παράταση ή ακόμα και στα πέναλτι.

Είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες διεθνείς στο Μπορίς Παϊτσάτζε, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, με σπουδαίες μονάδες, θα δώσουν τα πάντα για να κάνουν το δικό τους όνειρο πραγματικότητα και εμάς να κάνουν χαρούμενους.

Τα λέμε το αποπγευμα στο Novasports Prime (19:00) παρέα με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα