Εθνική ομάδα-Πογέτ: 50-50 η ανανέωση αλλά…

Σε μία διαπραγμάτευση πάντοτε τα μέρη είναι δύο. Συνεπώς δύο είναι και οι οπτικές γωνίες των δεδομένων, ενώ κάθε μια πλευρά αναπτύσσει τα επιχειρήματά της. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ΕΠΟ με τον Γκουστάβο Πογέτ και το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους ή του οριστικού αντίο.

Επειδή όμως περισσότερα εξαρτώνται από τον εργοδότη ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ομοσπονδία, το ρεπορτάζ από την πλευρά του Πάρκου Γουδί λέει ότι οι απόψεις των μελών του διοικητικού συμβολαίου για τον Γκουστάβο Πογέτ είναι

μοιρασμένες και πολλά θα εξαρτηθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Παρασκευής. Εκεί θα τεθεί το ζήτημα επί τάπητος και δεν αποκλείεται να παρθεί απόφαση για το αν θα γίνει πρόταση στον Πογέτ ή αν θα τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του στην ομάδα.

Αν και την Παρασκευή δεν παρθεί απόφαση, τότε αυτό οριστικά θα γίνει στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή η οποία θα γίνει πριν από το Πάσχα. Άλλωστε κατά δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει προπονητή στο φιλικό με τη Γερμανία, ακόμα κι αν αυτό δεσμεύει τον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Γκουστάβο Πογετ πάντως έχει έρεισμα στην ΕΠΟ και δεν αποκλείεται να ανατραπεί η αρχική αίσθηση περί οριστικού διαζυγίου.

Τώρα πάμε στο άλλο μέρος της διαπραγμάτευσης. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει εκφραστεί δημόσια επί της επιθυμίας του να συνεχίσει στο τιμόνι της εθνικής ομάδας, ενώ αυτό είναι κάτι που επιθυμούν και οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Και αυτό λαμβάνεται υπόψιν από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι ναι μεν θα ήθελαν να έχει προκριθεί η ομάδα στο EURO, αλλά δεν αγνοούν και όλη την βελτίωση που έχει η ομάδα και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός επί του παρόντος ξεκουράζεται στην Ισπανία, κι ενώ έχει σπίτι στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Μαΐου. Ήδη έχει απορρίψει την Εθνική Ιρλανδίας και περιμένει στο ακουστικό του την ΕΠΟ. Ωστόσο είναι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις πλέον έχοντας στο μυαλό ότι μπορεί να εξαργυρώσει με ένα καλό συμβόλαιο την διετή θητεία του στην Ελλάδα. Παραμένει πάντως προτεραιότητά του η “γαλανόλευκη”.

Το μεγάλο “αλλά” έγκειται στο ότι κάθε μέρα που περνάει είναι πιο πολύ εκτός ομάδας παρά εντός, διότι ως ελεύθερος στην αγορά και με τα πρωταθλήματα να τελειώνουν, δεν αποκλείεται να του γίνει πρόταση που δεν θα μπορέσει να αρνηθεί. Αυτό είναι το “αλλά”. Ναι μεν θέλει, αλλά πόσο μπορεί να περιμένει; Για την ώρα μπορεί να κάνει υπομονή. Ίδωμεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική -Πογέτ, 50-50,ethniki -poget, 50-50