Εθνική ομάδα: Σε αναζήτηση ρόλων ο Πογέτ

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής ήταν απολύτως λογικό να δοκιμάσει πρόσωπα και ρόλους στα πρώτα παιχνίδια του με δεδομένο πως είχε την ευκαιρία και ασφάλεια να το κάνει σε φιλικού χαρακτήρα αναμετρήσεις. Τα επόμενα ραντεβού θα είναι επίσημα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, και ο Πογέτ καλείται να έχει διαμορφώσει άποψη για την πρώτη αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας του σε συνδυασμό με έδρα και αντίπαλο. Η αλήθεια πάντως είναι πως σε ότι αφορά στο δημιουργικό κομμάτι οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαθέτει πληθώρα αξιόπιστων εξτρέμ. Οι

Μασούρας, Τζόλης και Χατζηγιοβάνης μοιάζουν οι πλέον αξιόπιστες με την επιλογή του Λημνιού να ακολουθεί. Όταν έχει διαθέσιμους τους δύο πρώτους μπορεί ευκολότερα και πιο ορθολογικά να παίξει 4-3-3 έχοντας όμως ένα επιπλέον πρόβλημα. Το που ακριβώς θα χρησιμοποιήσει Μπακασέτα και Πέλκα.

Σε μια περίοδο που ως άθλημα παράγουμε ευκολότερα επιτελικούς και δυσκολότερα ακραίους μέσους, ο Πογέτ καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση και να πάρει μια απόφαση επιλέγοντας τον τρόπο και τα πρόσωπα πάνω στα οποία θα στηρίξει τον τρόπο παιχνιδιού της η ομάδα.

Είτε θα πάει με τους εξτρέμ και μόνο έναν επιτελικό από τους Πέλκα, Μπακασέτα, Μάνταλο, Φορτούνη, είτε θα βάλει δεκάρια στα πλάγια και θα δώσει αυξημένες επιθετικές αρμοδιότητες στους μπακ που θα κληθούν να λειτουργούν ως εξτρέμ προκειμένου να δίνουν πλάτος στην επίθεση και να έχει η ομάδα ισορροπία στην ανάπτυξή της.

Κι εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Τσιμίκα και σε δεύτερο χρόνο τον Γιαννούλη, οι υπόλοιπες επιλογές δεν έχουν την ίδια επιθετική δυναμική. Ο Λύρατζης είναι ένα παιδί που χρειάζεται χρόνο στο επιθετικό σκέλος για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του και που υπόσχεται πολλά με την εξαιρετική του εφετινή σεζόν. Πειράματα τύπου… Δουβίκας στα πλάγια καλώς τα κάνει ο ομοσπονδιακός στο φιλικό με το Μαυροβούνιο. Πρόβλημα θα είναι αν τα κάνει στα επίσημα παιχνίδια. Δεδομένο είναι πως ακόμη κι αν έχει γνώση του έμψυχου υλικού σε κάποιο βαθμό, ο Γκουστάβο Πογέτ θα κληθεί να αποφασίσει άμεσα τον τρόπο ή τους τρόπους παιχνιδιού και τα πρόσωπα που θα κληθούν να τους υπηρετήσουν. Πιθανό είναι οι τρόποι να διαφέρουν ανάλογα με τον αντίπαλο, όμως σε κάθε περίπτωση το βασικό συστατικό είναι οι ρόλοι και μόνο όταν δούμε αυτούς που έχει στο μυαλό του ο Ουρουγουανός προπονητής θα καταλάβουμε πραγματικά πως σκέφτεται – τουλάχιστον στην αρχή – το άμεσο μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εντός των τεσσάρων γραμμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα