Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στην Αχαΐα – Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Μετά την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς της Αχαϊας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της στάνης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση “Παλιάμπελα”, της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας, του δήμου Πατρέων.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες Σάββατο

το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών, δόθηκε το 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Πλατανόβρυση προς Χαλανδρίτσα και επιχείρησαν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α., ενώ σε γενική επιφυλακή ήταν όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ η φωτιά θεωρούνταν ανεξέλεγκτη, ενώ οι φλόγες βρίσκονταν νότια της Καλλιθέας, στον δήμο Ερυμάνθου. Στις περίπου 19.30 η φωτιά πέρασε στον δήμο κατευθυνόμενη προς τα ήδη άδεια χωριά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 σε αγροτοδασική έκταση.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα