Έξυπνη κίνηση…

H παρουσία του στη Λανς ήταν καταλυτική για την έξοδο της ομάδας του γαλλικού βορρά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ως δεύτερη του πρωταθλήματος, σκοράροντας 21 γκολ, αγωνιζόμενος στο “εννιά”. Από το πουθενά έκανε τη διαφορά.

Η παραμονή του συνεπώς στην ομάδα του Εζ ήταν αμφίβολη, από τη στιγμή που η δις Κυπελλούχος Γερμανίας και με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ Λειψία ανέβασε την προσφορά

για την απόκτησή του κοντά στα 46 εκατομμύρια ευρώ. Επέμεινε και στο τέλος δικαιώθηκε. Πάλι στοχεύοντας σε αγορά της Γαλλίας.

Ο διεθνής με 9 συμμετοχές και 2 γκολ Βέλγος Λοΐς Οπεντά έμεινε μόλις έναν χρόνο στη Λανς και έκανε τη διαφορά. Με το απλό και ουσιαστικό και με συνεργασίες παιχνίδι του εκτός περιοχής σε σχηματισμό 3-4-2-1, με το καίριο τελειωμά του εντός περιοχής και με τη δουλειά που έκανε στο κάθετο στην αντίπαλη εστία παιχνίδι, στον μηχανισμό που καθοδηγούσε με μαεστρία ο Φοφανά.

Η Λειψία έχει πλέον στη μηχανή της έναν γρήγορο και αποτελεσματικό επιθετικό που μπορεί να βοηθήσει και στα πλάγια, αγωνιζόμενος αποτελεσματικά και στον αέρα, κάτι που ήθελε η ομάδα του τεχνικού διευθυντή Μαξ Έμπερλ και του προπονητή Μάρκο Ρόζε. Στόχος για τη Λειψία στην νέα Μπουντσελίγκα να αρχίσει τη σεζόν καλύτερα από την προηγούμενη και να διεκδικήσει το Κύπελλο για τρίτη σερί σεζόν.

Η δουλειά του Οπεντά κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. ο Ενκουνκού πήγε στο Λονδίνο και την Τσέλσι, συνεπώς είναι ο αντικαταστάτης του. Έξυπνη κίνηση της Λειψίας.



Keywords
Τυχαία Θέματα