Φ. Βαρέλα «Να πετύχουμε το στόχο μας, την πρόκριση στους ομίλους»


Για τον πρώτο αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα, στο «Ντα Λουζ» μίλησε – εκπροσωπόντας και τους συμπαίκτες του – ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου» ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας την επικείμενη αντίπαλο: «Εχω παίξει πολλά χρόνια στην Πορτογαλία. Γνωρίζω την Μπενφίκα. Είναι μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, αλλά εμείς πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά. Να μπούμε αύριο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε το πρώτο βήμα για τους ομίλους του Champions League».

Αν αλλάζει κάτι στο παιχνίδι της
ομάδας του σε σχέση με όσα έχουν παρουσιάσει ως τώρα: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είναι πράγματα που έχουμε συζητήσει κι έχουμε αναλύσει αλλά δεν είναι για να τα συζητάμε δημόσια. Ελπίζω αύριο στο γήπεδο να βγάλουμε τα στοιχεία που μας έχει ζητήσει ο κ.Λουτσέσκου».

Τί κρίνει ως πλεονέκτημα της Μπενφίκα: «Νομίζω το πιο δυνατό σημείο της Μπενφίκα είναι η πίεση στην μεσοεπιθετική της γραμμή. Εχει τον Πίτσι και τον Φακούντο Φερέιρα, που είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Εμείς πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό αύριο και να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Αναφορικά με το ποιά ομάδα υποστήριζε μικρός στην Πορτογαλία: «Μεγάλωσα στην Πορτογαλία, αλλά η οικογένεια μου είναι από το Πράσινο Ακρωτήρι. Το ποιά ομάδα υποστήριζα μικρός, δεν είναι για να το συζητήσουμε εδώ, το κρατάω για μένα».

Κι ολοκλήρωσε μιλώντας για τα πλάνα του αγώνα: «Στο αυριανό παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να είμαστε ο ΠΑΟΚ. Ηρθαμε για να παίξουμε επιθετικά, δεν ήρθαμε εδώ για να αμυνθούμε. Γνωρίζουμε την Μπενφίκα, είναι δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε όλοι εδώ για να χαρούμε το παιχνίδι και να παίξουμε όπως ξέρουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα