Φάμπιο Κουαλιαρέλα: Το αντίο ενός ρομαντικού της Serie A (vids)

Μετακόμισε από την Τορίνο το 2015 στο Λουίτζι Φεράρις σε ηλικία 32 ετών. Στα 40 του πλέον είναι έτοιμος να δώσει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του calcio κρεμάει τα παπούτσια του, μετά 23 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στο κορυφαίο επίπεδο. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε στην Τορίνο για να ολοκληρωθεί και να κλείσει το ταξίδι στην Γένοβα με την φανέλα της Σαμπντόρια. Αγωνίστηκε σε 8 συλλόγους στην πατρίδα του και πανηγύρισε τίτλους μονάχα με την φανέλα της Γιουβέντους όπου τη φόρεσε για τέσσερις σεζόν κερδίζοντας τρία διαδοχικά πρωταθλήματα. Πάνω

από 700 παιχνίδια και 235 γκολ για έναν Gentleman των ιταλικών γηπέδων.

2⃣7⃣

pic.twitter.com/zXPwlPkxMp

— U.C. Sampdoria (@sampdoria) May 27, 2023

Ο βετεράνος σκόρερ ήταν ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσει ότι η Σαμπντόρια τελείωσε την εντός έδρας σεζόν χωρίς ήττα, αναγκάζοντας μια απόκρουση από τον Αντρέα Κονσίλι της Σασουόλο, η οποία τελικά οδήγησε στο αυτογκόλ του Μάρτιν Έρλιτς και στην ισοφάριση. Λίγο αργότερα, ο αριθμός του Κουαλιαρέλα κρατήθηκε ψηλά από τον τέταρτο διαιτητή και ο αρχηγός άρχισε να πηγαίνει προς τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς και τους υπόλοιπους παίκτες.

Πριν φτάσει, όμως, σταμάτησε, υποκλίθηκε στους οπαδούς του Σαμπ πίσω από το τέρμα και χειροκρότησε και τις τέσσερις κερκίδες καθώς έκανε την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο. Τα δάκρυα άρχισαν να κυλούν και παρηγορήθηκε από όλους τους παίκτες της στον αγωνιστικό χώρο σε μια πραγματικά συγκινητική στιγμή. Στη συνέχεια, το περιβραχιόνιο του αρχηγού παραδόθηκε στον Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος εξασφάλισε ότι η ομάδα του θα τερματίσει το παιχνίδι ισόπαλη με τη Σασουόλο.

SERIE A
Il saluto di Fabio Quagliarella, sostituito a 40′ di Sampdoria vs Sassuolo. Il capitano dei blucerchiati, al probabile passo di addio dal calcio giocato, si commuove e piange salutando i tifosi che lo acclamano ad alta voce. #Sampdoria #Quagliarella #SerieATIM #Calcio pic.twitter.com/Qp0Iffzi3W

— Tg La7 (@TgLa7) May 26, 2023

Ο Κουαλιαρέλα πέτυχε μόλις 1 γκολ σε 22 εμφανίσεις στην εφετινή σεζόν. Η Σαμπντόρια αποχαιρετά την Serie A και λέει αντίο στο τελευταίο της παιχνίδι στο Στάδιο Αρμάντο Μαραντόνα απέναντι στην πρωταθλήτρια Νάπολι (4/6). Μια κακή σεζόν με μόλις τρεις νίκες για τον ιστορικό σύλλογο της Γένοβας. Μια κλασική φιγούρα των ιταλικών γηπέδων που σίγουρα θα λείψει….

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Serie A,fabio koualiarela, Serie A