Φεύγεις, έρχεσαι…

Την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι σε διαρκές bras-de-fer με την παριζιάνικη διοίκηση για το “μένεις ανανεώνοντας-φεύγεις πληρώνοντας” και οι οπαδοί της ομάδας για μια ακόμη σεζόν με τον αστέρα τους στα “κάγκελα”, η προετοιμασία της πρωταθλήτριας Γαλλίας άρχισε με τον Νεϊμάρ παρόντα και με μικροτραυματισμούς ακόμη που υποδηλώνουν την ανετοιμοτητά του να πατήσει “γκάζι” με το bonjour στη σεζόν. Έχουν συνηθίσει στην Παρί στην ιδέα αποχωρισμών, ακόμη και για τον

Εμπαπέ ετοιμάζονται, παρά το ότι δεν θέλουν να τον χάσουν ως ελεύθερο…

Το ΜΝΜ αποτελεί παρελθόν και ο Λουίς Ενρίκε αναλαμβάνει το ξεσκαρτάρισμα της ομάδας. Είναι μόλις ο δεύτερος Ισπανός προπονητής στην ιστορία του συλλόγου από το 1970 και μετά και μάλιστα ο συμπατριώτης του Ουνάι Έμερι (ναι, αυτός που μεταμόρφωσε την Άστον Βίλα και από την Παρί έφυγε ως αποτυχημένος) έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία της Παρί. Πρόκληση.

Με 73,7% (56 νίκες, 12 ισοπαλίες και μόλις 8 ήττες σε 76 ματς από το 2016 και μετά) ο Έμερι ακολουθεί τον Τούχελ (δεν έφυγε με τις καλύτερες σκέψεις, κατηγορηθείς για εξάρτηση παιχνιδιού από τον Νεϊμάρ) και το 75,6% σε 82 ματς, μάλιστα ο Γερμανός τεχνικός έχει οδηγήσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας στον μοναδικό τελικό της ιστορίας της στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη Λισσαβώνα. Πρόκληση.

Ο Λουίς Ενρίκε γίνεται ο έβδομος τεχνικός της εποχής Κελαϊφί στο Παρίσι τα τελευταία δώδεκα χρόνια (και τέταρτος την τελευταία τριετία) και φιλοδοξεί να γράψει ιστορία και να γίνει ο μοναδικός με περισσότερες από τρείς θητείες, ρεκόρ που κατέχει ο Λοράν Μπλαν με 114 ματς την τριετία 2013-16. Γενικώς, η διοίκηση δεν έχει κατασταλάξει ακόμη ποιος προπονητής μπορεί να εκφράσει ιδανικά το πρότζεκτ. Ζιντάν επιθυμεί διακαώς, ο Ζιζού δεν θέλει…

Το έργο του Λουίς Ενρίκε θα κριθεί από τα αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ανέλαβε πάντως ήξερε ότι ο Μέσι έφυγε, ο Νεϊμάρ και που μένει φευγάτος είναι πάντα και ότι ο Εμπαπέ επίσης βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Συνεπώς, ανανέωση, δημιουργία ομάδας με αστέρια και όχι άθροισμα αστεριών στη μορφή της ομάδας και όπου βγει..

Keywords
Τυχαία Θέματα