«Φεύγουν επτά από τη Βικτόρια»

Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ της Βικτόρια Πλζεν για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τσέχικου Τύπου.

Η δευτεραθλήτρια Τσεχίας, που θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της και ο Πάβελ Βρμπα φαίνεται να καταλήγει στα πρώτα συμπεράσματα για τον ρόστερ.

Αυτή τη στιγμή ο τεχνικός της Βικτόρια έχει στη διάθεσή του
31 παίκτες και έχει προαναγγείλλει ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα είναι στο ρόστερ στο επίσημο ξεκίνημα της σεζόν. Τα ΜΜΕ της Τσεχίας κάνουν λόγο για επτά αποχωρήσεις παικτών, που θα γίνουν όμως σταδιακά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας προκειμένου να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για πιθανούς τραυματισμούς, αλλά και μέχρι να προχωρήσουν και κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Οι Τσέχοι χωρίζουν το ρόστερ της Βικτόρια σε τρεις κατηγορίες, τους «σίγουρους», αυτούς που η παραμονή τους «παίζεται» και εκείνους που είναι προ των πυλών της εξόδου.

OΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται παίκτες - κλειδιά που δεν είναι προς πώληση όπως οι Χροσόφσκι και Κρμέντσικ, αλλά και έμπειροι βετεράνοι όπως οι Χούμπνικ και Λιμπέρσκι. Οι παρακάτω αποτελούν βασικές επιλογές του Βρμπα και θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Άλες Χρούσκα (τερματοφύλακας)
Ρόμαν Χούμπνικ (αμυντικός)
Ραντίμ Ρέζνικ (αμυντικός)
Ντάβιντ Λιμπέρσκι (αμυντικός)
Λούκας Χέιντα (αμυντικός)
Γιάκουμπ Μπράμπετς (αμυντικός)
Πάτρικ Χροσόφσκι (μέσος)
Γιαν Κόπιτς (μέσος)
Ζαν Νταβίντ Μπογκέλ (επιθετικός)
Μίχαελ Κρμέντσικ (επιθετικός)

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει τους παίκτες που πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να πείσουν τον Βρμπα να τους εμπιστευτεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ο μπακ Χάβελ και ο μέσος Τσερμάκ είναι από αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο να μείνουν εκτός ομάδας, ενώ και οι έμπειροι Χόραβα και Προχάτσκα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να παραμείνουν στις επιλογές του προπονητή.

Μάτους Κοζάτσικ (τερματοφύλακας)
Άνταμ Χλούσεκ (αμυντικός)
Λούντεκ Πέρνιτσα (αμυντικός)
Μίλαν Χάβελ (αμυντικός)
Γιαν Κόβαρικ (μέσος)
Ρόμαν Προχάτσκα (μέσος)
Τόμας Χόραβα (μέσος)
Τζοέλ Καγιάμπα (μέσος)
Έρικ Πατσίντα (μέσος)
Άλες Τσερμάκ (μέσος)
Λούκας Κάλβαχ (μέσος)
Κρίστιαν Χερκ (μέσος)
Τόμας Τσόρι (επιθετικός)
Όντρεϊ Μίχαλικ (επιθετικός)

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Ο έμπειρος μέσος Μίλαν Πετρζέλα έχει συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κίνηση για την ανανέωσή του. Ωστόσο είναι ένας από τους ηγέτες στα αποδυτήρια και ίσως αυτό τον κρατήσει έστω και την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, δύσκολα θα μείνει ο μέσος Εκπάι που δεν έπεισε μετά την απόκτησή του από την Ζλιν, αν και υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την παραχώρησή του καθώς βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά από τραυματισμό στο μηνίσκο. Προς την Μλάντα Μπόλεσλαβ οδεύει και ο έμπειρος μπακ Χάγιεκ. Οι υπόλοιποι της κατηγορίας βλέπουν την έξοδο, καθώς δύσκολα θα βρουν χώρο στο ρόστερ, με τους περισσότερους να αποτελούν ούτως ή άλλως εναλλακτικές λύσεις για τον Βρμπα.

Τόμας Χάγιεκ (αμυντικός)
Μίλαν Πετρζέλα (μέσος)
Ούμπονγκ Εκπάι (μέσος)
Ντόμινικ Γιάνοσεκ (μέσος)
Πάβελ Μπούτσα (μέσος)
Πάβελ Σουλκ (μέσος)
Όντρεϊ Στούρσα (μέσος)
Keywords
Τυχαία Θέματα