Φιορεντίνα-Βασιλεία 1-2: Βασίλευσε στη Φλωρεντία! (hls)

Τεράστια νίκη με ανατροπή στο σκορ, που έκανε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (11/5) η Βασιλεία στο “Αρτέμιο Φράνκι” κόντρα στη Φιορεντίνα! Οι Ελβετοί επικράτησαν 1-2 εκτός έδρας των “βιόλα” και έκαναν μεγάλο βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa Conference League.

Όλα έμοιαζαν ιδανικά στο παιχνίδι για τους Ιταλούς. Είχαν την υπεροχή στο γήπεδό τους, προηγήθηκαν

στο 25ο με τον Καμπράλ, έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας σε ποσοστό 60%, δημιούργησαν διπλάσιες σχεδόν τελικές από τους φιλοξενούμενους, 15 έναντι 8. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν νικάει όποιος κάνει όλα αυτά, αλλά όποιος βάζει περισσότερα γκολ!

Και περισσότερα τέρματα στη Φλωρεντία απόψε σημείωσε η Βασιλεία, που η αλήθεια είναι ότι πήγε ως αουτσάιντερ στην αναμέτρηση. Πρώτος σκόραρε για τους Ελβετούς ο Ντιούφ στο 71ο, κάνοντας το 1-1. Ο Ζικί Αμντουνί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (90ό+2′) με το γκολ που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη ανατροπή, 1-2. Μπαμ και κάτω κι έτσι η Βασιλεία βασίλευσε στην πρωτεύουσα της Αναγέννησης!

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον επαναληπτικό, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Μαΐου, στο Ζανκτ Γιάκομπ Παρκ. Φυσικά, κανείς δεν ξεγράφει την Φιορεντίνα, που κάλλιστα μπορεί να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όμως, γεγονός είναι ότι τον πρώτο λόγο πλέον έχουν οι Ελβετοί.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (87′ Μπαράκ), Άμραμπατ (73′ Καστροβίλι), Μαντραγκόρα, Ικονέ (81′ Κουαμέ), Καμπράλ (81′ Γιόβιτς), Γκονσάλες (73′ Μπρέκαλο)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Χάικο Φόγκελ): Χιτζ, Λανγκ, Νουχού, Πελμάρ, Εντόι, Ντιούφ, Τσάκα, Μπέργκερ (86′ Μάλες), Καλαφιόρι (63′ Μιλάρ), Αουγκουστίν (77′ Ζεκίρι), Αμντουνί

Keywords
Τυχαία Θέματα