Φωτιά στη Νότια Εύβοια: Εκκενώνονται τα Μεσοχώρια – Το μήνυμα στο “112” [εικόνες και βίντεο]

Τη στιγμή που η Βόρεια Έύβοια “μετρά τις πληγές της” μέσα στις στάκτες και τα αποκαϊδια της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε περισσότερα από 500.000 στρέμματα παρθένου δάσους και αμέτρητες περιουσίες, είναι η σειρά της Νότιας Εύβοιας να βιώσει τον δικό της πύρινο εφιάλτη.

Πριν από λίγο με μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα από τον τριψήφιο αριθμό “112” της Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι στα Μεσοχώρια πήραν εντολή να εκκενώσουν άμεσα το χωριό.

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε δασική έκταση, κοντά στο χωριό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στην

περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως – κατά τόπους – έως και οκτώ μποφόρ, δυσχεραίνοντας ακόμα πιο πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, εθελοντές, σκαπτικά μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Όπως ανέφερε στο τοπικό ενημερωτικό σάϊτ evima.gr o δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ” Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε σπίτια στο χωριό Μεσοχώρια. Επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου”.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Με πληροφορίες από το evima.gr

Πηγή: ΤHETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα