Φθινοπωρινός “μίνι καύσωνας” το Σαββατοκύριακο – Απότομη αλλαγή από Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός των επόμενων ημερών αποτέλεσε πεδίο διαφωνίας μεταξύ μετεωρολόγων, κυρίως για το κατά πόσο η επικείμενη επιδείνωση θα θυμίζει έστω και κατ’ελάχιστον την φονική κακοκαιρία Daniel που έπληξε με σφοδρότητα την χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το meteo, το σκηνικό θα θυμίζει μίνι καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, αλλά ο καιρός

θα χαλάσει απότομα από Δευτέρα. Η κακοκαιρία όμως με τίποτα δεν θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο έως και το Σαββατοκύριακο, όπως προκύπτει εξάλλου και από τον υδράργυρο σήμερα. Πάντως, το Σάββατο, που αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36˚C σε πολλές περιοχές της χώρας, θυμίζοντας Αύγουστο.

Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα

Όμως, το meteo προβλέπει μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα 25/9 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/9, τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων. Κακοκαιρία θα έχουμε μέχρι σίγουρα και την Τετάρτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος παρουσιάζοντας τα προγνωστικά μοντέλα, κάνει λόγο για βροχές, είτε λιγότερες είτε περισσότερες.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος μίλησε για ραγδαία μεταβολή του καιρού ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η αναφορά του οποίου σε κακοκαρία τύπου Daniel προκάλεσε αντιδράσεις από τους συναδέλφους του.

Σήμερα, ο κ. Μαρουσάκης θέλησε να μπει τέλος σε αυτή την άτυπη “κόντρα”, διευκρινίζοντας τι ακριβώς εννοούσε:

“Είναι πολύ δύσκολο μια κακοκαιρία στο μέλλον να θυμίζει κατά κάποιο τρόπο τον Daniel. Είπαμε πως θα εξετάσουμε τα νεότερα στοιχεία γιατί ακόμα είναι νωρίς. Απλά δώσαμε μια τάση ότι πράγματι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Δεν σημαίνει ότι για να δημιουργηθούν προβλήματα πρέπει να είναι μια κακοκαιρία Daniel. Αυτό που ήθελα να πως είναι πως μπροστά μας μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία, η οποία θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση επιπέδου Daniel” δήλωσε χαρακτηριστικά στον “αέρα” του OPEN, ενώ σημείωσε ότι έστω και λίγο νερό να πέσει στις περιοχές που ήδη έχουν πληγεί, αυτό θα δημιουργούσε δυστυχώς περισσότερα προβλήματα.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα