Γερμανία – Ιαπωνία 1-4: Η …κατάρα του Κατάρ συνεχίζεται!

Η ομάδα του Χάνζι Φλικ, υπέστη τρίτη σερί ήττα σε φιλικό και είναι χωρίς νίκη για πέντε σερί ματς, με την προετοιμασία για το Euro 2024 να μην πηγαίνει καθόλου καλά για τους διοργανωτές!

Οι Ιάπωνες αντίθετα, έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα της Γερμανίας, κερδίζοντάς την ξανά, 291 μέρες μετά την επική νίκη τους στη φάση ομίλων του Μουντιάλ 2022!

H Iαπωνία αιφνιδίασε στο 11ο λεπτό, με τον Σουγκάουαρα να βγάζει παράλληλη μπαλιά από δεξιά και τον Τ. Ιτό (με τη βοήθεια μίας κόντρας στον Ρίντιγκερ), να νικά τον Τερ Στέγκεν από

κοντά.

Η απάντηση της Γερμανίας ήταν άμεση, καθώς στο 19′, οι Γκούντογκαν και Βιρτς άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα στο ημικύκλιο, ο δεύτερος βρήκε δεξιά τον Σανέ, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Οι «Σαμουράι» όμως στο 22′, δημιούργησαν ξανά προβλήματα στη γερμανική αριστερή πλευρά, με τον Σουγκάουαρα να βρίσκει στην περιοχή τον Τ. Ιτό, αυτόν να γυρίζει για τον Ουέντα, ο οποίος έγραψε το 1-2.

Η Γερμανία θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ σε ευκαιρίες με τους Βιρτς και Σανέ, όμως η Ιαπωνία έφτασε κοντά στο 1-3 στο 41′, με τον Τερ Στέγκεν να νικά τον Ουέντα σε τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, θα περίμενε κανείς γερμανική αντεπίθεση για την ισοφάριση, ωστόσο οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο δύο φορές και αυτές με άψυχες κεφαλιές των Ζίλε, Ρίντιγκερ και Γκούντογκαν.

Αντίθετα, οι «Σαμουράι» (που έβαλαν τρίτο στόπερ και έσφιξαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους) ήταν αυτοί που έκαναν ευκαιρίες με τους Τ. Ιτό, Μορίτα, Κάμαντα, Μίτομα και Ασάνο, πριν εξασφαλίσουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Στο 90ό λεπτό, ο Γκόζενς έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο από τον Κούμπο, αυτός προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ασάνο, που σκόραρε στην κενή εστία, πληγώνοντας τους Γερμανούς, όπως είχε κάνει και στο Μουντιάλ!

Ο ιαπωνικός θρίαμβος, ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Κούμπο να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον ολομόναχο στην περιοχή Τανάκα να γράφει με κεφαλιά το τελικό 1-4!

Γερμανία (Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Ζίλε, Σλότερμπεκ (64′ Γκόζενς) – Γκουντογκάν, Τσαν (64′ Γκρος)- Γκνάμπρι (81′ Σάντε), Βιρτς (73′ Μπραντ), Σανέ – Χάβερτς (73′ Μίλερ).
Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Oσάκο – Σουγκάουαρα (84′ Χασιόκα), Τομιγιάσου, Ιτάκουρα, Χ. Ιτό – Μορίτα (75′ Τανάκα), Έντο, Κάμαντα (59′ Τανιγκούτσι)- Τ. Ιτό (75′ Κούμπο), Ουέντα (59′ Ασάνο), Μίτομα (84′ Ντόαν).

Keywords
Τυχαία Θέματα