Για τον Κούλη!

Απόψε στις 22.00 στο Novasports Stories HD προβάλλεται το αφιέρωμα της σειράς "Timeline" για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2000-01. Κλήθηκα να ετοιμάσω το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ και τα προ 17ετίας «ερυθρόλευκα» συμβάντα ήταν τοσα, που προέκυψε δίωρο!

Ο Γιάννης Ματζουράκης είχε το τιμόνι απ’ την προηγούμενη σεζόν, όμως οι προστριβές του με συγκεκριμένους

ποδοσφαιριστές και ο παραγκωνισμός του, τον περιθωριοποιούν στου Ρέντη, παρά τις καλές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εμφανίσεις που αφήνουν τον Ολυμπιακό εκτός συνέχειας παρά τη συγκομιδή εννέα πόντων κόντρα σε Βαλένθια, Λιόν και Χέρενφεν. Ήταν τότε που οι φίλοι των ερυθρόλευκων δέχτηκαν την σχετική καζούρα (σημερινό τρολάρισμα) για την ήττα - αποκλεισμό στην Ολλανδία απ’ την ομάδα με τις καρδούλες, τη Χέρενφεν. Η κλήρωση με τη Λίβερπουλ και το 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο σε άρρωστο κλίμα ήταν και το τελευταίο ματς του Ματζουράκη στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Εκεί ανέλαβε για πρώτη φορά ο 41ετων τότε Τάκης Λεμονής τα ερυθρόλευκα γκέμια (πρώην βοηθός του Ματζουράκη) και οδήγησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε ένα ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 27 Νοεμβρίου του 2000.

Θυμηθείτε μέσα απ’ το ρεπορτάζ της εποχής τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Αμανατίδη σε τροχαίο ατύχημα, λίγο πριν τη διαφαινόμενη μετεγγραφή του στη γαλλική Λιόν.

Για τον Ολυμπιακό ακολούθησε ένα ξέφρενο σερί στο πρωτάθλημα, που οδήγησε στην κατάκτηση του 30ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου –και πέμπτο συνεχόμενο- με διαφορά 12 βαθμών απ’ τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Πρώτος σκόρερ ο Αλέξης Αλεξανδρής με 20 γκολ, που θα τον δείτε να μιλάει μέσα απ’ το αρχείο της Nova για όλους και για όλα, σε μία από εκείνες τις πιο ανέμελες και λιγότερο «ξύλινες» συνεντεύξεις της εποχής. Μιλούν ακόμα οι Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης, αλλά και οι νεοφερμένοι Ζέτερμπεργκ και Άλβες.

Κερασάκι στην τούρτα η ιστορική σειρά αγώνων για την προημιτελική φάση του κυπελλου Ελλάδας με τον ισχυρό Παναθηναϊκό των Βαζέχα, Λυμπερόπουλου, Καραγκούνη, Νικοπολίδη και λοιπών, όπου ολοκληρώθηκε με το θρυλικό πια 1-4 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το άθροισμα των στιγμών οδηγεί στο «αντίο» του μεγάλου Κούλη Καραταϊδη, στον άνθρωπου ο οποίος συνέδεσε από το 1988 ως το 2001, τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού με την είσοδο στη νέα ανθηρή εποχή. Τον αρχηγό ο οποίος συμπλήρωσε 363 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα για να γίνει πιθανώς ο αιώνιος ρέκορντμαν του συλλόγου.



Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 20 Μαϊου του 2001 κόντρα στον Αθηναϊκό, για να φύγει απ’ το γήπεδο εν μέσω αποθέωσης, πάνω στους ώμους των συναθλητών του, όταν έγινε αλλαγή λίγο πριν τη λήξη του ματς. Για τον Κούλη λοιπόν το αφιέρωμα που θα δείτε απόψε στις 22.00 στο Novasports Stories HD.

Keywords
Τυχαία Θέματα