Γιάννης: «Πρέπει να πάρω τα σουτ, έχω αυτοπεποίθηση» (vid)

Στο σουτ του στάθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εν όψει του τρίτου Τελικού απέναντι στην ομάδα του Κρις Πολ, τον οποίο και αποθέωσε για το γεγονός πως έφτασε εδώ στη 16η του χρονιά στη Λίγκα.

Αναλυτικά τι είπε στους εκπροσώπους Τύπου:

«Είμαι εδώ μόνο και μόνο για να μην φάω πρόστιμο! Κάνω πλάκα. Το να παίζεις σε Τελικό μπροστά στο κοινό σου, μετά από 50 χρόνια, είναι φοβερό συναίσθημα»

Για τα σουτ στα playoffs: «Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν βλέπεις μπροστά σου ένα τείχος παικτών, που προσπαθεί να σε σταματήσει και σου κόβει τον δρόμο. Πάντα

προσπαθώ να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά κάποιες φορές πρέπει να πάρω τα σουτ».

Για το πώς νιώθει και την απόδοσή του μέχρι τώρα: «Αυτό που προσπαθώ είναι να μην κοιτάω τα στατιστικά, θέλω να απολαμβάνω τα παιχνίδια. Στο πρώτο, δεν παίξαμε καλά. Δεν μπόρεσα να είμαι ανταγωνιστικός. Κάτι που δεν έγινε στο δεύτερο. Αν είσαι ανταγωνιστικός, τότε μπορείς να γίνεις και επιτυχημένος. Δεν σκεφτόμουν το γόνατο. Παίξαμε δύο ματς, το απόλαυσα αφού είναι οι πρώτοι μου Τελικοί. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Ήθελα να είμαι πιο επιθετικός, να έχω περισσότερο ενεργό ρόλο».

Για την εμπειρία των Τελικών: «Είναι διαφορετικό πράγμα οι Τελικοί. Δεν πρέπει να αγχώνεσαι, μιλάμε για μπάσκετ. Είναι εύκολο στη θεωρία, αλλά έτσι είναι. Αυτό που με βοηθάει είναι να μένω χαλαρός και να το ευχαριστιέμαι. Αν δεν το κάνω, τότε με κυριεύουν τα συναισθήματα. Έχουμε κάνει μακρύ ταξίδι για να φτάσουμε εκεί, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον Κρις Πολ: «Είναι πολύ καλός. Είναι η 16η χρονιά του, είναι τρομερός. Έχει καταφέρει τα πάντα και παίζει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει δείξει ποιος είναι, κάνει αυτά που χρειάζεται η ομάδα του. Τον σέβομαι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και προσπαθήσεις να τον σταματήσεις. Είναι 36 και παίζει σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να τον σταματήσουμε όμως».

"I'm just here not to get fined."

Giannis channelling his inner @MoneyLynch. pic.twitter.com/PjyN8Cz6jN

— Milwaukee Bucks (@Bucks) July 10, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα