Γιόβετιτς: Τι έδειξε η εμφάνιση του κόντρα στη Λιθουανία! (videos)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Στέβαν Γιόβετιτς, αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο ματς της 5ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2024 στο ματς του Μαυροβουνίου κόντρα στη Λιθουανία στο Κάουνας. Το Μαυροβούνιο μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι απ’ την ισοπαλία, σ’ ένα ματς που είχε τέσσερα γκολ από το 71ο λεπτό και μετά, καθώς οι Λιθουανοί

γλίτωσαν την ήττα στις καθυστερήσεις. Ο 33χρονος φορ του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφερε ν’ αφήσει το στίγμα του στο ματς, τονώνοντας πνευματικά την ομάδα του, ενώ σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική ουσία, μοίρασε στον Στέφαν Σάβιτς το δεύτερο γκολ των Μαυροβούνιων στο 89′, που παράλληλα τους χάρισε το πρόσκαιρο προβάδισμα.

Τα καλύτερα του Γιόβετιτς κόντρα στους Λιθουανούς

Ο Γιόβετις στη φάση του δεύτερου γκολ του Μαυροβουνίου έδωσε δείγμα του αλτρουισμού που τον διακρίνει, προτιμώντας να πασάρει με το κεφάλι (αν και αφύλακτος), για να σιγουρέψει το 1-2 για την ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο πως στην καριέρα του και σε 405 ματς έχει σκοράρει 115 φορές, αλλά έχει δώσει και 55 ασίστ. Είναι ένας επιθετικός, ο οποίος δουλεύει κυρίως για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του και είναι χαρακτηριστικό το heat map απ ‘το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στους Λιθουανούς. Ο Γιόβετιτς έδωσε πολλές βοήθειες περιφερερειακά και τις περισσότερες επαφές του με την μπάλα τις πραγματοποίησε εκτός περιοχής.

Το heat map και οι αριθμοίΟι κινήσεις του Γιόβετιτς για 45 λετπά απέναντι στη Λιθουανία.

Πριν απ’ την ασίστ του, φρόντισε να προκαλέσει αίσθηση στο παιχνίδι με δύο σημαντικές ευκαιρίες, ανεβάζοντας την ένταση του Μαυροβουνίου. Ο Γιόβετιτς σε 45 λεπτά μέτρησε ένα σουτ στον στόχο και δύο εκτός εστίας, ενώ είχε και ένα μπλοκαρισμένο σουτ. Είχε 29 επαφές με την μπάλα και ποσοστό ευστοχίας σε μεταβιβάσης που έφτασε το 67% (14/21). Κέρδισε και τις τρεις εναέριες μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη και κέρδισε δύο φάουλ για λογαριασμό του Μαυροβουνίου.

O Γιόβετιτς πιθανότατα θα πάρει χρόνο συμμετοχής και στο κρίσιμο ματς με τη Βουλγαρία στην Ποντγκόριτσα (10/09, 19.00) και προφανώς αυτά είναι υπέροχα νέα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, καθώς ο 33χρονος φορ διατηρεί αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της ενσωμάτωσης του στον Ολυμπιακό και το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League (17/09, 21.30, MC LIVE Novasports.gr).

Keywords
Τυχαία Θέματα