Γκερντ Μίλερ... ο βομβιστής του έθνους

Γκερντ Μίλερ... ο βομβιστής του έθνουςevlachosΣάβ, 11/07/2020 - 20:02

Φυσικά ο Γκερντ Μίλερ δεν είναι ποτέ στις συζητήσεις για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Ένας βραχύσωμος επιθετικός που έβλεπε το γκολ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο με νούμερα που θα ζήλευαν ακόμη και ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Βασιλιάς στην μεγάλη περιοχή. Με ύψος 1.76 μπορούσε να σκοράρει μέσα στην περιοχή πεσμένος, με κεφαλιά, με πλασέ, με το αριστερό, με το δεξί, με βροχή, με ζέστη και με κρύο. 

Πέτυχε

68 γκολ σε 62 ματς με την Γερμανία και συγνώμη στους Κριστιάνο και Λιονέλ αλλά αυτό το 1,1 γκολ ανά παιχνίδι με την Εθνική δεν πρόκειται να το φτάσουν. 

Με το τελευταίο του γκολ έδωσε το Παγκόσμιο κύπελλο στην Γερμανία με το 2-1 απέναντι στην Ολλανδία το 1974 ενώ το 1972 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Φυσικά και είναι πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα με τα 365 γκολ σε 472 παιχνίδια αλλά υπομονή γιατί υπάρχει ο Λεβαντόβσκι. 

Νίκησε και το αλκοόλ 

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 κέρδισε την σπουδαιότερη μάχη, την μάχη με τον αλκοολισμό. Ο Μίλερ με περηφάνια δήλωσε το 2007 : "Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες βγήκα νικητής, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αυτή ναι, ήταν μια εντυπωσιακή νίκη".

Στην Μπάγερν πήγε το 1964 από την Νέρντλινγκεν όταν ήταν 18 έχοντας μηνιαίο μισθό 160 μάρκα. Στην εποχή μας θα έπαιρνε εκατομμύρια αλλά σίγουρα δεν θα του άρεσαν τα social media. Δεν ήταν τέτοιος τύπος. Ένας σούπερ-σταρ, σπιτόγατος.

"Δεν μου αρέσει να είμαι μακριά από το σπίτι" δήλωνε όπου βρισκόταν κι όμως, πήγαινε στα ταξίδια με την ομάδα και έκανε ότι του έλεγαν για να εκμεταλλευτούν σπόνσορες και να εισπράττουν χρήματα οι Βαυαροί. 

Αν ρωτήσετε τον Φραντς Μπέκενμπαουερ και τον Ούλι Χένες ποιός είναι ο σημαντικότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας δεν θα διστάσουν να πουν "Ο Γκερντ". 

Δεν θα γίνει κάποια μεγάλη γιορτή για χατίρι του άλλωστε η σύζυγός του Ούσι Μίλερ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που περνά, χτυπημένος από το Άλτσαχαϊμερ. 

Αλλά για πάντα ο "Bomber der Nation" θα είναι ο βασικός λόγος που η Μπάγερν έφυγε από μια ξύλινη καλύβα και βρίσκεται σε ένα παλάτι στην Ζέμπεναρ Στράσε. 

Αυτό το λέει ο Φραντς Μπέκενμπαουερ... όχι εμείς. Κάτι θα ξέρει!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Bundesliga - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Bayern Munich - Ποδόσφαιρο Off Off evlachos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FC Bayern Munich ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο Γκερντ Μίλερ έγινε 75 ετών. Ο εκπρόσωπος της χρυσής εποχής του Γερμανικού ποδοσφαίρου περνάει δύσκολες στιγμές αλλή προσφορά του δεν ξεχνιέται.  Article publish on Σάβ, 11/07/2020 - 20:02 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα