Γουέστ Χαμ: Μπόουεν, η μεγάλη απειλή (video)

Στις 7 του περασμένου Ιουνίου, στη «Fortuna Arena» της Πράγας, ο Τζάροντ Μπόουεν έκανε πραγματικότητα τα όνειρα δεκαετιών για τους φίλους της Γουέστ Χαμ.

Με το ρολόι να δείχνει το 90ό λεπτό και τον τελικό του UEFA Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα να είναι ισόπαλος 1-1, ο Άγγλος στράικερ, πήρε

την κάθετη μπαλιά του Πακετά και πλάσαρε ψύχραιμα, για να κάνει το 2-1 και να χαρίσει στα «σφυριά» το πρώτο τους τρόπαιο σε οποιαδήποτε διοργάνωση, μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.

O θρίαμβος της Πράγας, αποτέλεσε το επιστέγασμα μίας πολύ καλής σεζόν για τον 26χρονο επιθετικό, ο οποίος την ολοκλήρωσε με 13 γκολ και 8 ασίστ σε 54 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Φέτος όμως, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, ο Μπόουεν δείχνει αποφασισμένος για μία ακόμα καλύτερη χρονιά στο Ανατολικό Λονδίνο!

Ο επιθετικός που θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στα ματς με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες για τον όμιλο του Europa League, αρχής γενομένης από το ματς της Πέμπτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχει ξεκινήσει τη σεζόν σε δαιμονιώδη φόρμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο πρωτάθλημα, ήταν από τους λίγους διασωθέντες της τελευταίας, βαριάς ήττας απο την Άστον Βίλα (1-4), πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Ήταν και το έκτο του στο φετινό πρωτάθλημα, αφού προηγουμένως είχε σκοράρει κόντρα σε Μπόρνμουθ, Μπράιτον (είχε και ασίστ), Λούτον, Λίβερπουλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Έτσι, ο Μπόουεν ήδη έχει ισοφαρίσει την περσινή του επίδοση σε γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν καν ολοκληρωθεί το 1/4 της χρονιάς!

Δύο ασίστ γι’ αυτά τα γκολ του έχει δώσει ο Τσούφαλ και από μία οι Σούτσεκ, Μπενραχμά, Πακετά και Άλβαρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα έξι γκολ, μόνο το ένα έχει σημειωθεί εντός έδρας και όλα τα άλλα σε ταξίδια.

Μάλιστα, έχει σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που είχαν κάνει στο παρελθόν μόνο οι Ανρί και Σαλάχ!

Στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος μέχρι στιγμής, μόνο τρεις παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερο, οι Χάαλαντ (9 γκολ), Σαλάχ και Σον (από 7), ενώ στα έξι είναι επίσης ο Ίσακ της Νιούκαστλ.

Στην Ευρώπη, δεν έχει ανοίξει ακόμα λογαριασμό σε γκολ, έχοντας μόνο μία ασίστ για τον Πακετά κόντρα στη Φράιμπουργκ.

Πέρσι, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 6 γκολ (το ένα στα προκριματικά) και 2 ασίστ στο Europa Conference League, σε συνολικά 12 ματς.

Τα «σφυριά», μετά από όλα αυτά τα ιστορικά επιτεύματα, έσπευσε να τον «δέσει» πρόσφατα με νέο συμβόλαιο και έτσι ο διεθνής στράικερ θα παραμείνει κάτοικος Λονδίνου έως το 2030.

Δείτε στο video του Novasports.gr τα γκολ και την ασίστ του Μπόουεν ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα