Γουλβς-Μπεσίκτας 90-88: Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Eurocup, από το -7 σε 23 δευτερόλεπτα! (highlights)

Αυτό που συνέβη στο Βίλνιους δεν έχει προηγούμενο! Η Γουλβς πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο Eurocup με μία ανατροπή που θα ζήλευε ακόμη και ο… Ρέτζι Μίλερ. 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι Λιθουανοί είναι πίσω με 7 πόντους διαφορά (80-87) και ο Κεστούτις Κεμζούρα καλεί τάιμ-άουτ. Δείχνει να το πιστεύει στο πάγκο παρότι η ομάδα του έχει δεχθεί επιμέρους σκορ 13-22 στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχει χάσει τον έλεγχο ενός ματς που για 25 λεπτά δεν είχε βρεθεί ποτέ να κυνηγά. Ο Εϊγκίρντας Ζουκάουσκας στα 19″

εκτελεί για τρεις και παρά την άμυνα του Ματ Μίτσελ καταφέρνει να μειώσει σε 83-87. Φάουλ πάνω στο Μίτσελ σχεδόν αμέσως από τους γηπέδουχους με τον παίκτη της Μπεσίκτας να βάζει 1/2 βολές για το 83-88.

Ο Κεμζούρα δεν έχει τάιμ-άουτ τώρα, ο Σουλαϊμόν παίρνει φόρα και καταφέρνει να βρει αμαρκάριστο τον κορυφαίο παίκτη της Γουλβς. Ο Θέρμαν όχι απλά σκοράρει για τρεις αλλά παίρνει και φάουλ από τον Χάμοντς! Μέσα και η βολή για το 87-88 και τάιμ-άουτ από τον Αλιμπίγεβιτς εσπευσμένα. Ο Ουγκουρλού δεν μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ με σιγουριά, κανείς δεν ξεμαρκαρίζεται και ο Θέρμαν κλέβει και σκοράρει για το 89-88 μέσα σε πανδαιμόνιο με 7.7 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι!

Νέο τάιμ-άουτ από τον Αλιμπίγεβιτς, η οδηγία να εκτελέσει ο Τζόνα Μάθιους για τη νίκη αλλά ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν βρίσκει οριακά την στεφάνη από τα 5 μέτρα. Αμυντικό ριμπάουντ Ζουκάουσκας, κερδισμένο φάουλ με 1.7 στο ρολόι. Ο Λιθουανός χάνει τη πρώτη, βάζει τη δεύτερη για ανεξήγητο λόγο αλλά τίποτα πλέον δεν έχει σημασία! Ο Ντουρμάζ δεν μπορεί να βάλει αυτό το σουτ «προσευχή» που επιχείρησε στην εκπνοή και το «πάρτι» στο Βίλνιους ξεκινά για τη παρθενική νίκη της ομάδας στο Eurocup αλλά και για τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχουμε δει ΠΟΤΕ στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 44-37, 67-65, 90-88

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα