Γουόριορς: Ο τρίτος…Splash Brother

Το Γκόλντεν Στέιτ είναι ένα βήμα από την επιστροφή στην κορυφή του ΝΒΑ σε μια πολύ όμορφη ιστορία -την οποία θα θυμηθούμε όταν ολοκληρωθούν οι τελικοί- και απέναντι σε έναν αντίπαλο που αν στο φινάλε λυγίσει θα έχει δώσει τα πάντα μέσα στο παρκέ, γεγονός που θα κάνει την συγκεκριμένη επιτυχία ακόμα πιο…βαριά.

Η συζήτηση αυτή θα γίνει μετά από ένα ή δυο ματς όπου όλα θα έχουν τελειώσει και θα γνωρίζουμε τον φετινό πρωταθλητή με τους “πολεμιστές” να έχουν βάλει πολύ γερές βάσεις

ώστε να φτάσουν σε αυτόν τον στόχο. Ένα ωραίο θέμα και μια ακόμα καλύτερη προοπτική υπάρχει και είναι ο Άντριου Γουίγκινς, ένας παίκτης που έχει αλλάξει πλήρως το προφίλ του στους Γουόριορς και μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο…Splash Brother.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H σειρά των τελικών έχει πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα του Στιβ Κερ να μην μπορούν να παρουσιάσουν την απαραίτητη σταθερότητα για πολλούς και διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους με τον Γουίγκινς σε αυτά τα σημεία να αναλαμβάνει δράση.

Ο Κλέι Τόμπσον είναι εμφανώς επηρεασμένος από τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια παρόλα αυτά δίνει την μάχη του μέσα στο παρκέ ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου αλλά…πράγματα που έκανε με ιδιαίτερη άνεση και έδειχναν ρουτίνα για αυτόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο πλέον δεν αποτελούν και τόσο απλή υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είναι κακός σχεδόν σε ολόκληρη την σειρά με νούμερα, αλλά και γενικά παρουσία που δεν προσφέρει στην λειτουργία των “πολεμιστών” και πολλές φορές μάλιστα φέρνει εκνευρισμό στην ίδια την ομάδα πέρα από τους αντιπάλους του. Ο Στεφ Κάρι είναι ο παίκτης που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος και ταυτόχρονα έχει δεχθεί και την περισσότερη πίεση αφού αποτελεί ξεκάθαρα τον νούμερο “1” στόχο των Κελτών και στις δυο πλευρές του παρκέ με τον point guard όμως του Γκόλντεν Στέιτ να βγάζει μπροστά τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και να σηκώνει αυτό το μεγάλο βάρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εδώ έχει έρθει λοιπόν με την απόδοση και την αγωνιστική του παρουσία ο Άντριου Γουίγκινς να δώσει πολλές λύσεις αλλά και ισορροπία στους “πολεμιστές” την ώρα που την χρειάστηκαν. Ο απόφοιτος του Κάνσας έχει μια εντελώς άλλη εικόνα σε σχέση με αυτήν που είχε στην Μινεσότα με πολυεπίπεδη προσφορά και απόδοση…βετεράνου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που είναι οι τελικοί του ΝΒΑ. Ο Καναδός έχει παρουσιάσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην απόδοση του μέσα σε έναν άκρως απαιτητικό οργανισμό και μάλιστα έχει δείξει τεράστια συνέπεια και στο αμυντικό κομμάτι απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους (Ντόντσιτς, Τέιτουμ) δίνοντας σημαντικές λύσεις και στον συγκεκριμένο τομέα. Αν λοιπόν οι Γουόριορς κατακτήσουν το πρωτάθλημα και ο Γουίγκινς συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς τότε μήπως βρέθηκε ο τρίτος…Splash Brother;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα