Η Twitch ενάντια στα deepfakes

Τα deepfakes είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τεχνολογία που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Από τη μία μεριά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγία, αλλά δυστυχώς, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς, εκ των οποίων ο πιο συχνός είναι το revenge porn. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούνται deepfakes για να δημιουργήσουν πορνογραφικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση των απεικονιζομένων.

Αλλαγές στην Twitch κατά των deepfakes

Η Twitch απαγορεύει ήδη τις deepfake εικόνες και βίντεο, αλλά τώρα παίρνει πιο σκληρή θέση εναντίον τους. Η υπηρεσία live-streaming επικαιροποιεί

την πολιτική της σχετικά με το γυμνό ενηλίκων για να συμπεριλάβει την απαγόρευση των συνθετικών NCEI (μη συναινετικών εκμεταλλευτικών εικόνων), ακόμη και αν εμφανίζονται μόνο για λίγο ή για να επικρίνουν την ύπαρξή τους. Επίσης, αναθεωρεί τις πολιτικές της ενάντια στη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση, για να καταστήσει σαφές ότι η σκόπιμη δημιουργία και κοινοποίηση μη συναινετικών deepfakes μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό του χρήστη με το πρώτο παράπτωμα.

Τι προκάλεσε αυτή την στάση

Η ενημέρωση έρχεται μετά από ένα περιστατικό κατά το οποίο ο γνωστός streamer Atrioc εμφάνισε για λίγο μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης με έναν ιστότοπο που πωλούσε πρόσβαση σε deepfakes γυναικών streamers του Twitch, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημιουργών υψηλού προφίλ. Ο Atrioc ζήτησε έκτοτε συγγνώμη και λέει ότι ήταν απλώς “νοσηρά περίεργος”, αλλά αυτό εξακολουθεί να αφήνει τους broadcasters και τους θεατές θυμωμένους. Καμία από τις γυναίκες δεν συναίνεσε σε αυτές τις εικόνες.

Online παρενόχληση

Οι γυναίκες στο Twitch δεν είναι άγνωστες στην παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένων των brigaders που προσπαθούν να τις αποκλείσουν επειδή υποτίθεται ότι παραβιάζουν τις πολιτικές που απαγορεύουν το σεξουαλικό περιεχόμενο. Το Twitch έχει προσθέσει περισσότερα εργαλεία για να αποθαρρύνει την παρενόχληση και το τρολάρισμα, αλλά οι επικριτές το έχουν επίσης κατηγορήσει ότι εφαρμόζει συγκεχυμένες οδηγίες που επιτρέπουν την κακοποίηση.

Η μάστιγα των deepfakes

Τα deepfakes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θετικούς σκοπούς, από διασκέδαση μέχρι και για την επίλυση εγκλημάτων. Ωστόσο, οι μη συναινετικές εκδόσεις παραμένουν πρόβλημα και έχουν προκαλέσει κυβερνητικές καταστολές. Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο είτε θεσπίζουν είτε συντάσσουν νόμους που ποινικοποιούν την ανταλλαγή τέτοιων deepfakes. Από αυτή την άποψη, το Twitch απλώς προσθέτει έναν ακόμη μηχανισμό για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης αυτού του περιεχομένου.

Πηγές: safety.twitch.tv, www.engadget.com

Keywords
Τυχαία Θέματα