Η χρονιά του Ομάρ και το μυστικό του

Αναζητώντας τους παίκτες οι οποίοι έχουν θέση στη μικρή λίστα των κορυφαίων των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μισό της περιόδου, είναι βέβαιο πως θα βρούμε τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Νορβηγός ακραίος αμυντικός διανύει τις καλύτερες ημέρες του στον Ολυμπιακό, επηρεάζοντας σημαντικά με την απόδοσή του την εικόνα των «Πειραιωτών».

Ο Ελαμπντελαουί έριξε άγκυρα στο Λιμάνι το καλοκαίρι του 2014,
αφήνοντας την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης σε ηλικία 22 ετών. Στην πρώτη του χρονιά ξεχώρισε αμέσως, έχοντας 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 γκολ, 2 στο κύπελλο και 6 στην Ευρώπη. Και η επόμενη σεζόν ήταν γεμάτη (21 συμμετοχές και 6 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 στο κύπελλο και 2 στην Ευρώπη).

Όμως, λίγο πριν από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας του 2016 με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο Ελαμπντελαουί υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για μήνες. Επέστρεψε στα γήπεδα στα τέλη Οκτωβρίου του 2016, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έπαιξε άλλο ένα ματς, στα τέλη Νοεμβρίου του 2016 με αντίπαλο την Κέρκυρα. Και μετά έφυγε για την Αγγλία, όπου αγωνίστηκε για έξι μήνες στη Χαλ, έχοντας 8 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Στην περασμένη σεζόν, φόρεσε ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχοντας 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 γκολ, 2 στο κύπελλο και 8 στην Ευρώπη. Μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια, άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Και το σημαντικότερο όλων, δεν έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς, όπως την πρώτη σεζόν μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο και την επέμβαση που υποχρεώθηκε να κάνει για να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα.

Φέτος, η απόδοση του 27χρονου πια Ομάρ Ελαμπντελαουί κινείται στα όρια της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα του Πειραιά. Ίσως να είναι και καλύτερη. Ο ίδιος θεωρεί πως καταφέρνει να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αφού αισθάνεται το σώμα του καλά και δεν ταλαιπωρείται πια από τραυματισμούς.

Χωρίς αμφιβολία, είναι καταλυτική η παρουσία του, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Και δεν είναι τυχαίο πως το όνομά του βρίσκεται ξανά ψηλά στη μεταγραφική λίστα αγγλικών ομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα