Η δίαιτα του πάγου: μία διαφορετική προσέγγιση στην απώλεια βάρους

Με υποσχόμενη ταχεία απώλεια βάρους και μεταβολική ενίσχυση, η νέα αντισυμβατική προσέγγιση για την απώλεια κιλών μέσω κρύου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κλάδου. Προερχόμενη από αρχαίες παραδόσεις, η δίαιτα αυτή αμφισβητεί τους συμβατικούς διαιτητικούς κανόνες, ενσωματώνοντας τη στρατηγική χρήση του πάγου στην καθημερινή μας διατροφή. Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, τα μυστήρια πίσω από αυτή τη νέα δίαιτα και να διακρίνουμε αν κατέχει το

κλειδί για τη βιώσιμη διαχείριση βάρους ή αν αποτελεί έναν ακόμη διατροφικό μύθο.

Τι είναι η δίαιτα του πάγου;

Με τον απλούστερο ορισμό της, η δίαιτα του πάγου, αφορά τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών για την αύξηση της καύσης λίπους. Πιο συγκεκριμένα, βασίζεται στη θερμογένεση, η οποία είναι η διαδικασία του σώματός, που το διατηρεί σε μία βασική θερμοκρασία. Όταν εκτίθεστε στο κρύο, το σώμα παράγει θερμότητα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα εντός φυσιολογικών ορίων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί καφέ λιπώδη ιστό, ή καφέ λίπος, για να επιταχύνει το μεταβολισμό και να κάψει λίπος.

Τι περιλαμβάνεται στη δίαιτα του πάγου;

Η δίαιτα του πάγου, προωθεί κυρίως την κατανάλωση κρύων ποτών, τροφίμων και πάγου. Όλα τα παραπάνω επιτρέπονται, αρκεί να είναι κρύα και εντός του θερμιδικού σας περιθωρίου.

Μπορεί η μέθοδος αυτή να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Ως νέα δίαιτα, δεν υπάρχει ακόμη κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι η δίαιτα του πάγου, συγκεκριμένα, λειτουργεί για την απώλεια βάρους. Όπως κάθε δίαιτα, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους φυσικά εάν είστε σε θερμιδικό έλλειμμα (λαμβάνοντας λιγότερη ενέργεια από ό,τι καίτε).

Η δίαιτα του πάγου περιλαμβάνει, επίσης, την κατανάλωση πάγου, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνετε την ημερήσια πρόσληψη νερού. Κατά συνέπεια, η πρόσληψη περισσότερου νερού, ιδιαίτερα πριν από τα γεύματα, μπορεί να συμβάλλει στο αίσθημα πληρότητας.

Δίαιτα πάγου και μεταβολισμός

Αν και τα κρύα τρόφιμα από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για μεταβολικά οφέλη, η περιβαλλοντική έκθεση στο κρύο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητική. Θεωρητικά, η τακτική έκθεση του σώματός σας σε κρύο νερό ή αέρα θα μπορούσε να ενισχύσει το μεταβολισμό σας αρκετά και να ενθαρρύνει την απώλεια κιλών με την πάροδο του χρόνου. Σε αντίθεση με την κατανάλωση κρύων τροφών, η περιβαλλοντική έκθεση στο κρύο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ολόκληρου του οργανισμού.

Πηγή: www.healthline.com

Keywords
Τυχαία Θέματα