Η εξήγηση γιατί πήγε σε πέναλτι το φιλικό της Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ, ενώ το σκορ ήταν 2-0 (video)

Ο αγώνας έληξε 2-0 υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η πραγματική συγκίνηση ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι μετά το τέλος του αγώνα, όπου η Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 5-3. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη και γιατί το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες προσφέροντας ωραίο θέαμα στους περισσότερους από 82.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες της και πήρε κεφάλι στο σκορ. Τα γκολ

του πρώτου ημιχρόνου από το δυναμικό δίδυμο των Μπρούνο Φερνάντες (30’) και Τζάντον Σάντσο (37’) έδωσαν στους «Κόκκινους Διαβόλους» ένα άνετο προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των «κανονιέρηδων».

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, η Άρσεναλ έδειξε ανθεκτικότητα και έδωσε σθεναρή μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε τις ευκαιρίες της, αλλά δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Τομ Χίτον της Γιουνάιτεντ να σταματάει τους αντιπάλους του, όποτε αυτό χρειάστηκε.

Τι συνέβη και πήγε το ματς στα πέναλτι;

Με το σφύριγμα της λήξης, ο αγώνας απείχε πολύ από το να τελειώσει. Είχε προκαθοριστεί ότι θα διεξαγόταν η διαδικασία των πέναλτι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Και οι δύο προπονητές, ο Έρικ Τεν Χαγκ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μίκελ Αρτέτα για την Άρσεναλ, το είδαν ως μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ομάδες τους να εξασκηθούν στα πέναλτι μπροστά σε φιλάθλους. Η εμπειρία της εκτέλεσης πέναλτι σε μια κατάσταση υψηλής πίεσης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητη όταν οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις ξεκινήσουν την περίοδο 2023-24. Μην ξεχνάμε πως η Άρσεναλ έχει μπροστά της το Community Shield κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και εκεί ίσως ο νικητής χρειαστεί να αναδειχθεί από την άσπρη βούλα…

Η διαδικασία των πέναλτι ήταν μια τεταμένη υπόθεση. Οι Κασεμίρο, Νταλό, Λίντελοφ, Ράσφορντ και Έρικσεν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξαν ψυχραιμία και ευστόχησαν από την άσπρη βούλα. Από την άλλη πλευρά, η αστοχία του Φάμπιο Βιέιρα για την Άρσεναλ αποδείχθηκε η καθοριστική στιγμή στη διαδικασία των πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα