Η οικογένεια Λεσόρ γιόρτασε στο Βελιγράδι (video)

Στον κόσμο του αθλητισμού, η δημιουργία δεσμών αγάπης και φιλίας ανάμεσα στα μέλη των ομάδων αποτελεί πραγματικότητα. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου αποτελεί η σχέση του Ματίας Λεσόρ με την Παρτίζαν, που αντιπροσωπεύει την επαγγελματική σχέση ανάμεσα σε έναν αθλητή και την -πρώην πλέον- ομάδα του.

Ο Γάλλος σέντερ έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους φίλους της Παρτίζαν και το σύλλογο. Η αγάπη του για τους “ασπρόμαυρους” της Σερβίας είναι φανερή, αποκαλύπτοντας τη βαθιά ενσυναίσθηση που αναπτύσσεται μεταξύ των αθλητών και των οπαδών.

Σε

μια ιδιαίτερη στιγμή, όπου ο Λεσόρ βρίσκεται στο Βελιγράδι για τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Παναθηναϊκό, η προσωπική του ζωή ενσωματώνεται στο περιβάλλον της Σερβίας. Η παρουσία της γυναίκας του και του γιου του στο γεγονός αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς ο αθλητισμός δεν περιορίζεται μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά επεκτείνεται και στην καθημερινή ζωή των αθλητών.

Το πάρτι για τα γενέθλια του 2χρονου γιου του στο Βελιγράδι αντικατοπτρίζει το πνεύμα της κοινότητας και της οικογένειας που δημιουργείται μέσα από τον αθλητισμό.

Η επίσημη συνομιλία του στο κανάλι της Παρτίζαν αποτελεί μια προσπάθεια να μοιραστεί την εμπειρία του και να εκφράσει τον σεβασμό του προς τον σερβικό σύλλογο, παραμένοντας παράλληλα επαγγελματίας, αν και αντίπαλος την Πέμπτη για 40 λεπτά.

Στον αθλητισμό, λοιπόν, η δημιουργία αυτών των δεσμών αποτελεί έναν πυλώνα για την ενίσχυση της κοινότητας και της ανθρώπινης συνέργειας, ανεξάρτητα από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι παίκτης που αποκτά γρήγορα δέσιμο με τους φιλάθλους. Το έκανε με την Παρτίζαν και το ίδιο κάνει με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού…

Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού είπε στην κάμερα της Παρτίζαν ότι:

«Είναι ωραίο που βρίσκομαι εδώ. Είδα τους πρώην συμπαίκτες μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Είναι τρελό που είμαι εδώ και γιορτάζουμε τα γενέθλιά του γιου μου με τους ανθρώπους που αποκαλώ οικογένεια. Περίμενα να τους δω και πάλι. Μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο και είναι ωραίο που τους βλέπω ξανά από κοντά. Θα είναι συγκινητικό που θα μοιραστώ και πάλι το παρκέ μαζί τους έστω και αν βρίσκομαι στην αντίπαλη πλευρά. Θα είναι όμως και διασκεδαστικό».

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ακόμα σκέφτομαι πώς να προσεγγίσω το ματς. Να προσπαθήσω να το δω σαν ένα συνηθισμένο ματς της κανονικής περιόδου, παρόλο που ξέρω ότι δεν θα είναι έτσι. Έχω ιδιαίτερα συναισθήματα για τον σύλλογο, την ομάδα μου, αλλά έχω έρθει εδώ με την ομάδα μου για να κερδίσουμε το ματς».

Keywords
Τυχαία Θέματα