Η σταθερή υπερ-αξία

Μπορεί ο ασυναγώνιστος Κιλιάν Εμπαπέ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 22 γκολ και πασέρ με 14 ασίστ στο γαλλικό πρωτάθλημα και με διαφορά ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης της πρωταθλήτριας Παρί Σεν Ζερμέν, τη σεζόν που κατακτά μόνο έναν τίτλο…

Μπορεί ο κορυφαίος Λιονέλ Μέσι να είναι ο μοναδικός σούπερ σταρ και ο σκόρερ του γκολ-τίτλου με

ασύλληπτο αριστερό σουτ στην εστία του Λεκά στο ματς με τη Λανς εντός έδρας, μόλις στο τέταρτο γκολ πρωταθλήματος μετά τα 30 της τελευταίας παρουσίας του στη Βαρκελώνη..


Μπορεί ο κάθε χρόνο και χειρότερος Νεϊμάρ να είναι ο τρίτος της λαοπρόβλητης παρέας των σταρ της ομάδας του Ποτσετίνο που κλέβει την παράσταση και τα χρήματα του Κελαϊφί, αρκετός πάντως για να πουλήσει το ΜΝΜ…

Την κεφαλαιώδη διαφορά πάντως στα χαφ την κάνει για μια ακόμη σεζόν ο Ιταλός πρωταθλητής Ευρώπης, ακούραστος Μάρκο Βεράτι, αυτός ο φοβερός τύπος που δε γέμισε το μάτι του ουδέτερου παρατηρητή το 2013, όταν ο Κάρλο Αντσελότι (ο οποίος ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος προπονητής πρωταθλητής στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης) τον είχε βασικό στην Παρί.

2013 ε; Ναι, αυτή είναι η χρονιά του πρώτου τίτλου του Βεράτι στη Ligue1. Και το 2022 η τελευταία. Σε μια ομάδα με χαφ Ντανίλο, Γκέιγ, Παρέδες, Βαϊνάλντουμ και πιθανό εξάρι και τον Μαρκίνιος.

Ο ποιοτικός 29χρονος Βεράτι είναι ο μοναδικός με οκτώ πρωταθλήματα στη Γαλλία! Μπροστά από Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουπέ, Ζουνίνιο, Γκοβού (τριάδα της Λιόν των επτά σερί), Λαρκέ και Ρεβελί (δίδυμο της Σεντ Ετιέν) επτά τίτλων και Κιμπεμπέ, Καβάνι, Ραμπιό, Κασάπα, Μίλερ, Ερμπέν, Μπερετά με έξι πρωταθλήματα. Στους πέντε τίτλους είναι οι συμπαίκτες του Εμπαπέ, Κουρζαβά και Ντι Μαρία.

Η σταθερή υπερ-αξία λέγεται Βεράτι. Οι υπόλοιποι στα χαφ έρχονται και παρέρχονται. Όπως και οι προπονητές της Παρί…

Keywords
Τυχαία Θέματα